Privatizarea Automobile Craiova, in repaus

Publicat miercuri, 17.10.2007 13:45 de Robert Gherghe

Guvernul a cerut Parlamentului suspendarea discutiilor privind legea pentru privatizarea uzinei Daewoo Craiova.

Guvernul a decis in sedinta de miercuri sa ceara Parlamentului suspendarea discutiilor asupra proiectului de lege pentru privatizarea Automobile Craiova, informeaza Mediafax.

Informatia a fost confirmata de presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, care a precizat ca Executivul l-a delegat pe ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, sa ceara parlamentarilor sa amane dezbaterea proiectului de lege pana cand autoritatile romane vor primi din partea CE o decizie in cazul privatizarii Automobile Craiova.

El a precizat ca autoritatile romane vor trimite Comisiei Europene un raport privind privatizarea Automobile Craiova, redactat de Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Mediului si Consiliul Concurentei.

Comisia Europeana a lansat, in urma cu o saptamana, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford.