Record mondial: Un britanic a reuşit să tracteze 14 exemplare Ford Fiesta care cântăreau 16 tone

Publicat luni, 27.10.2014 18:13 de Bogdan Mirică

Un britanic a reuşit să stabilească un nou record mondial pentru cele mai multe maşini tractate. El a reuşit să tragă 14 exemplare Ford Fiesta, care cântăreau aproximativ 16 tone.

Când se plictisesc, britanicii se apucă să doboare recorduri mondiale. S-a întâmplat recent în orăşelul Derby, unde Simon Plant, unul dintre cei mai puternici oameni din lume, recunoscut pentru recordurile mondiale stabilite, a reuşit să intre din nou în Guiness Book.

De această dată pentru că a reuşit să tracteze 14 maşini pe o distanţă de 5.6 metri. A fost suficient pentru omologarea recordului şi pentru depăşirea performanţei anterioare: doar 12 maşini tractate.

Simon Plant, în vârstă de 42 de ani, a tras după el un şir de 14 exemplare Ford Fiesta, care cântăreau împreună aproximativ 16 tone. Şi penru ca isprava lui să nu rămână fără însemnătate, Plant a decis să doneze toate încasările unei organizaţii care luptă împotriva cancerului.

După cum vă spuneam, Simon Plant nu este străin recordurilor mondiale. Vreme de 11 ani el a deţinut recordul pentru tractarea unui camion de 28 de tone pe o distanţă de 30 de metri. Pe viitor el plănuieşte să tracteze un avion pe o pistă din Marea Britanie.

  • cum asa?, luni, 27.10.2014 19:41

    1 secunda = 1 tona? Interesant!

  • Suleyman Cunoscatoru, luni, 27.10.2014 20:29

    Vedeti ca ati scris SUBTITLU: Un britanic a reuşit să stabilească un nou record mondial pentru cele mai multe maşini tractate. El a reuşit să tragă 14 exemplare Ford Fiesta, care cântăreau aproximativ 16 secunde. Cum 16 secunde ? :)) ON: Ce-i mai place shaormaaaaaa ! Se simte mai destept daca o tractat atatea ? Noi in curand o sa tractam cate un tir incarcat la cata robie o sa existe in tara asta dupa alegeri :))