Salonul Auto de la Frankfurt se mută la Munchen: evenimentul va avea un nou format și va fi organizat în septembrie 2021

Publicat miercuri, 04.03.2020 10:01 de Paul Cosma

Salonul Auto de la Frankfurt va fi mutat la Munchen din 2021, după cum a anunțat asociația industriei auto din Germania. Evenimentul va avea un nou format și va fi organizat în septembrie 2021. Pentru drepturile de organizare s-au mai luptat Berlin și Hamburg.

Scăderea de popularitate a saloanelor auto este evidentă în ultimul deceniu, constructorii preferând să-și expună noile modele mai degrabă la evenimente proprii.

Una dintre victimele acestui trend este Salonul Auto de la Frankfurt, cu o tradiție ce datează din 1951. Asociația Industriei Auto din Germania (VDA) a anunțat recent că salonul auto nu va mai fi organizat la centrul de expoziții Messe Frankfurt, ci va fi mutat într-un alt oraș, începând din 2021.

Acum, VDA a anunțat oficial că Munchen este orașul care va fi următoarea gazdă a salonului, după o finală cu Berlin și Hamburg. Nemții spun că evenimentul va avea un nou format și va deveni o platformă de mobilitate, fiind programat pentru septembrie 2021.

Contractul dintre VDA și autoritățile din Frankfurt a expirat anul trecut, iar asociația a decis să întrerupă o tradiție de aproape 70 de ani.

Via Automotive News