Sandero începe anul excelent în Franța, piața principală Dacia: locul întâi în vânzări în ianuarie către persoane fizice

Publicat vineri, 03.02.2017 13:12 de Daniel Popescu

Dacia Sandero a fost pe primul loc în vânzările de mașini noi din Franța adresate persoanelor fizice în luna ianuarie, cu o cotă de piață de 5.7%. Marca românească este pe locul 4 în clasamentul general dedicat persoanelor fizice.

Franța este de departe cea mai importantă piață pentru Dacia, iar anul trecut vânzările au crescut cu peste 13%, la 110.000 de unități. Prima lună a noului an a adus noi performanțe majore pentru cel mai popular model al mărcii, Dacia Sandero, care a fost pe primul loc în vânzările adresate persoanelor fizice.

Astfel, Sandero a acaparat 5.7% din piața destinată persoanelor fizice, reușind să depășească modele precum Citroen C3 (5%) și Peugeot 208 (4.8%). În schimb, Renault Clio, care are o cotă de piață de 4.7% în rândul persoanelor fizice, ocupă prima poziție în clasamentul general, ca urmare a preferinței pentru acest model din partea persoanelor juridice.

În acest clasament general, care ia în calcul atât vânzările adresate persoanelor fizice, cât și cele pentru persoane juridice, Dacia ocupă locul 4 cu vânzări de 8.653 de unități și o cotă de piață de peste 10%. Rezultatul este unul așteptat în condițiile în care 88% din vânzările înregistrate de Dacia în luna ianuarie s-au adresat persoanelor fizice.

Comparativ cu prima lună a anului trecut, vânzările totale înregistrate de Dacia pe piața franceză au înregistrat o scădere nesemnificativă de numai două unități. Practic, la nivelul pieței, Dacia a înregistrat o stagnare, deși vânzările totale de mașini noi în Franța au crescut cu 10.6%, de la 138.400 la 153.055 de unități.

Via Autoactu

  • apuia, duminică, 05.02.2017 12:11

    Frumos. Pe de altă parte, în mioristan, Dacia se retrage din APIA http://www.mediafax.ro/economic/automobile-dacia-si-renault-commercial-roumanie-se-retrag-din-apia-16148566

  • joe, luni, 06.02.2017 16:26

    http://www.autostrada.md/stiri/o-serie-de-modele-dacia-rechemate-in-service-problemele-depistate?utm_source=publika.md&utm_campaign=Parteneri&utm_medium=partner_link&utm_content=article_bottom

  • Giorginel, marţi, 07.02.2017 19:37

    Sandero se fabrica acum si in MAROC. DACIA a fost o marca romaneasca iar acum este o marca internationala ce apartine grupului RENAULT. Mai mult, productia de DACII in MAROC a depasit-o pe cea din ROMANIA si daca DL DRAGNEA mai insista mult cu autostrada Bucuresti - Alexandria - Craiova si nu se apuca de treaba cu ce au promis toate guvernele adica cu autostrada PITESTI-SIBIU si PITESTI-CRAIOVA cerute insistent de RENAULT si FORD, s-ar putea ca in citiva ani sa nu se mai fabrice decit piese de schimb in Romania.