Șeful Lamborghini nu crede că mașinile electrice exotice vor fi pe placul publicului

Publicat miercuri, 22.05.2024 14:28 de Tiberiu Safta

Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, este sceptic cu privire la viitoare modele electrice ale mărcii. În linii mari, CEO-ul mărcii italiene nu crede că mașinile electrice de exotice vor atrage publicul.

În ultima perioadă, vânzările de mașini electrice au încetinit la nivel mondial, iar mai mulți producători de volum au anunțat deja că își vor revizui planurile cu privire la adoptarea unor game de modele electrice. Deși Lamborghini nu se află printre acești producători, Stephan Winkelmann, șeful mărcii italiene, este sceptic cu privire la viitorul mașinilor electrice exotice din cauza scăderii vânzărilor.

Într-un interviu pentru Automotive News Europe, Winkelmann a argumentat că mașinile exotice electrice „nu sunt ceva care se vând deocamdată” și că astfel de mașini nu vor prinde publicului. „Este prea devreme, dar trebuie să vedem pe termen lung dacă și când se va întâmpla”, a declarat Winkelmann cu privire la potențialul comercial al acestor mașini.

Lamborghini are în plan să lanseze primul său model pur electric în 2028. Noul model se va numi Lanzador și va fi un mix între un crossover și GT cu 4 locuri.

via Automotive News Europe

 • Matei, miercuri, 22.05.2024 16:10

  Publicul lor e foarte numeros.

 • Dutz, miercuri, 22.05.2024 20:29

  Du-te băi Stephan… habar nu ai. “Matei” care este de fapt un Dorel îți spune el ce vor bogații. Cum să nu vrea lumea electrice? Cu subvenții, minciuni sunt “deja” la 12% din piața!!! Creștere “exponențială” de la an la an, nu Edikkk? În altă ordine de idei, 2028 nu este mâine. Poate s-o dea la întors când vrea. Clar că dacă nu sună este orice dar nu o bijuterie tehnică pe segmentul de super car. Matei pentru mintea ta îngustă, unora le plac mai mult motoarele decât mașina în sine. Nu trebuie să încerci sa înțelegi este muuult peste ce poți tu.

 • oricine, joi, 23.05.2024 10:32

  Are dreptate Winkelmann, că dacă vrei accelerație și viteză îți iei o Tesla cu performanțe egale la un sfert de preț față de o exotică. Se pare însă că cei cu bani preferă și muzica (ce e mai frumos decât un Ferrari care accelerează într-un tunel ?). Cam așa cum ne nebuneam și noi în tinerețe după scule de top (Akai, Sony, Tehnics ).

 • George Simion, joi, 23.05.2024 21:47

  e bosorog. crede ca dulapurile fumegatoare atrag bogatii. poate pe aia mai estici.. ii face un sedan cu 4 usi..sa le fie rusine!

  Dutz, joi, 23.05.2024 23:11

  Hahaha… Simion și rușinea, măi ipocritule ;))