Situaţie inedită în F1: Lance Stroll nu poate semna cu Williams pentru că este minor, iar sponsorul echipei este un producător de alcool

Publicat luni, 17.10.2016 18:10 de Daniel Popescu

Lance Stroll trebuie să aştepte majoratul pentru a putea semna contractul cu Williams pentru sezonul 2017, întrucât sponsorul principal al echipei este un producător de băuturi alcoolice.

Williams este una dintre puţinele echipe care nu şi-a confirmat încă linia completă de piloţi pentru sezonul 2017, însă presa internaţională a relatat în repetate rânduri că unul dintre piloţii echipei va fi Lance Stroll, campionul Formulei 3 Europa şi fiul unui miliardar canadian.

Cele două părţi au ajuns deja la un acord verbal pentru semnarea unui contract, însă echipa a decis în ultimul moment să amâne pentru câteva săptămâni anunţul oficial.

Explicaţia este una inedită chiar şi pentru o echipă de Formula 1: Stroll este încă minor, iar confirmarea unui contract cu o echipă al cărei sponsor principal este producătorul de băuturi alcoolice Martini ar putea genera probleme legale, întrucât pilotul canadian ar trebui inevitabil să-şi asocieze imaginea cu acesta.

Totuşi, Stroll va împlini 18 ani în 29 octombrie, şi anume în ziua calificărilor pentru Marele Premiu al Mexicului. Prin urmare, confirmarea oficială a noului contract este aşteptată cu ocazia cursei mexicane sau în săptămâna imediat următoare.

Nu este însă cert dacă Valtteri Bottas va fi coechipierul său, întrucât finlandezul a primit o ofertă din partea rivalilor de la Renault, care au obţinut deja semnătura lui Nico Hulkenberg.

Via Motorsport