Skoda Rapid: noi fotografii şi un clip oficial

Publicat luni, 16.07.2012 12:12 de Mircea Meșter

Rapid, pariul pe care Skoda îl face în segmentul compact în următoarea perioadă, ne este prezentat într-un nou clip interesant de către constructorul ceh.

Noul Skoda Rapid, pariul pe care constructorul ceh îl pune cu sine însuşi în următoarele luni, are parte de o atenţie apăsată din partea mărcii din Mlada Boleslav. Iar după ce acum o lună am văzut primele imagini şi un prim clip scurt care ne prezenta modelul compact ceh, astăzi avem în faţă un nou film, ceva mai complet, şi un set nou de fotografii care îl completează.

Modelul ceh, care va intra în gama Skoda sub deja cunoscuta Octavia - şi ea în curs de schimbare a generaţiilor, reprezintă practic versiunea de serie a conceptului Mission L, pe care cehii l-au prezentat în faţa presei în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în toamna anului trecut. Skoda Rapid se adresează familiilor tinere, fiind văzut de foarte mulţi ca un rival ceva mai scump şi mai bine dotat al lui Dacia Logan: are 4.48 metri în lungime şi vine cu un portabagaj imens, de 550 de litri. 

Mai multe detalii despre modelul ceh v-au fost prezentate de Automarket într-un articol complet de prezentare a lui Rapid şi într-un reportaj în avanpremieră în cadrul căruia ne-am întâlnit cu compacta est-europeană chiar acasă la ea, la Mlada Boleslav. De asemenea, Automarket vă va oferi spre finalul acestei luni şi un prim test cu noul Rapid.

via | Skoda

  • Mafia, luni, 16.07.2012 13:14

    Eu nu inteleg de ce nu au inventat o Fabia sedan?Oricum singurul lucru care sa imi placa la masina va fi pretul,in rest mai nimic.......plastic pe usi,plastic la bord,siguranta decenta sa zic asa ,putere slaba,multe minusuri.In rest oricine stie ca daca vrea calitate si fiabilitate apelezi la Japonezi.

  • dan_grc, luni, 16.07.2012 13:35

    Ai descris f bine multe dintre modelele Toyota cu plasticul de pe bord, putere slaba, multe minusuri( suspensie, dinamica), mai ramane fiabilitatea mai buna, teoretic cel putin, si-n rest cam nimic. Ramai in zona hibridelor, ca te "pricepi" mai bine.

  • Mafia, luni, 16.07.2012 13:52

    @dan-grc.........Ha ha ha.....haideti sa radem cu totii ca a facut Dan o glumita.Aplauze!!!!!! Draga Dan, Nu inteleg cum poti tu sa compari cehariile de la Skoda cu Toyota.E absurd de incoerent.Cand te aud pe tine ca spui de plastic.......omule la limuzinele Toyota nu ai sa vezi niciodata plastic poate la cele mici din gama insa si acela nu este plastic ci un cauciuc moale,iar la Toyota Camry gasesti si lemn pe volan in caz ca nu stiai............Dar ce sa zic unuia ca tine decat,, ''Fortza BMW'',................BMW-urile sunt cele mai tari domne conduc lumea,sunt sfinte.Sper sa intelegi si tu odata ca ''Toyota este number one''.

  • Suedezu, luni, 16.07.2012 14:01

    Ce masina nasparlie,nu pot sa zic decat: Sa va duceti cu ea la pascuti.Cu atata tablarie si plasticarie care o are pe ea ,pana si Dacia mea are mai multa calitate la bord si e din 96.M-am cam saturat de toate cehariile de VW,Skoda,Seat si alte asemenea .Mai bine imi cumpar masina Suedeza domne.

  • dan_grc, luni, 16.07.2012 14:12

    Arata-mi un comentariu de-al meu in care am spus " Fortza Bmw, Bmw-urile conduc lumea" etc..., in schimb poti sa-ti arat o gramada de la tine in care spui exact lucrurile astea despre Toyota, tu te mai screme atat, pana sa apari tu in scena si alti cativa nu aveam nimic contra Toyota, nici pro, imi era indiferenta, dar acum s-a schimbat ceva( la nivel declarativ pana la urma) si trebuie sa-ti spun si eu, ca si altii, ca nu trebuie sa iubesc Toyota si cu cat ii faci mai multa reclama cu atat esti mai penibil. Eu nu am spus niciodata nimanui sa-si cumpere Bmw din motivele X si Y, tu o spui de fiecare data cu Toyota, si nu te mai chinui sa faci de ras Bmw pt ca pur si simplu nu ai cum, si de cate ori faci comparatii intre cele 2 marci esti de 2 ori mai caraghios. Si la multe modele, Toyota chiar se poate compara cu Skoda.

  • Mafia, luni, 16.07.2012 14:18

    Esti penibil......Deja daca ai inceput sa compari Skoda cu Toyota..............ma doare stomacul de atata ras,esti haios rau ha ha ha .Skoda nu are mai nimic..........nu are hybrizi,nu are concern de lux,nu are fiabilitate ,nu are off road-ere adevarate ,nu are nimic...nimik...nimik.

  • Mafia, luni, 16.07.2012 14:23

    Si nu inteleg de ce trebuie sa te bagi in comentariile mele pentru ca am spus clar ''oricine stie ca daca vrea calitate si fiabilitate apelezi la Japonezi''.Deci cand am zis asa m-am referit la toti,adica la toate marcile de automobile japoneze.

  • melteneala, luni, 16.07.2012 14:23

    Poate multi nu accepta motoare din 1900 toamna, plastic de toata jena , design plictisitor,protectie mediocra, pret foarte mare pentru ce ofera aceste japoneze.Oricum in euroapa cea mai pretentioasa piata din lume aceste japoneze la care fac cativa matanii nu or sa prinda mult timp de aici in colo pentru ca nu toti sunt prosti nu merita.A ramas in mentalul multora ca japoneze = fiabilitate sunt sigur ca si restu ofera acest lucru.In tari cu mentalitate josnica si IQ scazut nu poti sa ceri prea mult

  • pesso, luni, 16.07.2012 14:23

    Posibilul rival pentru Dacia la cum arata are mari sanse de reusita sigura problema in batalia cu Dacia o va reprezenta pretul care dupa cum ati spus si voi va fi sigur mai mare.Daca stam sa ne gandim ca la 8 de cand sa lansat Loganul nu a reusit nimeni sa se apropie cu un rival...chestia asta spune multe despre filosofia grupului Renault :D

  • dan_grc, luni, 16.07.2012 14:28

    O Fabia se poate compara f bine cu Yaris si Superb cu Avensis, ultima avand un interior demn de anii 2000 maxim si cu afisaje de anii "90 pe la interior, Mazda 6 sau Accord sunt din alta lume pe langa Avensis, ca sa vorbim si de alte japoneze, sa nu zici ca am ceva cu marcile lor. Cum am zis, tu esti anti fan orice, mai putin Toyota si Lexus, in special anti marci nemtesti, probabil te-a calcat una cand erai mic. Skoda nu are concern de lux?? Ar cam trebui sa te doara stomacul si mintea, dar care minte, daca spui asa ceva...nu trebuie sa aiba Skoda, are VAG-ul cat cuprinde, si cum mai spuneam, nimeni din lumea asta nu mai face masini fiabile, doar Toyota, in rest nimeni, nimeni...ai stat prea mult la soare omule.

  • Mafia, luni, 16.07.2012 14:32

    ....pe mine ma intereseaza ce concern are Skoda personal nu VAg-ul.Ei numai atat sunt in stare sa se alieze cu mai stiu eu cine ............sa puna mana si sa construiasca de la 0 cum a facut Toyota.

  • LSM, luni, 16.07.2012 14:33

    Este un low-cost in bunul sens al clasei. Nu cred ca tinta majora pentru Skoda a fost Logan, cred ca vor sa incheie in Europa vanzarea de Octavia Tour si sa distruga concurenta tip Fiat Linea eventual Renault Fluence si altele (nu imi vin in minte acum) Astept pretul oficial al masinii @Mafia au avut Fabia Sedan personal ea facea parte din TOP 5 cele mai urate masini (este o opinie personala) 1. Fiat Albea, 2. P206 Sedan 3. Polo (vechi) Sedan. 4. Clio Symbol 5. Fabia Sedan

  • Mafia, luni, 16.07.2012 14:36

    Probabil,oi fi inghitit tu prea mult fum de la atatea AMG-uri ,TDI-uri,TSI-ri,............Chiar ca e multa poluare de la atea marci germane nu?Adevarul ca asa e,doar nimeni nu ii crede pe japonezi.E asa va trebuie,va plac TDI-urile si AMG-urile,mancati puluare.Asa este nu numai Toyota produce masini fiabile ci toti japonezii(Madza,Honda,Suzuki etc).

  • Mafia, luni, 16.07.2012 14:38

    @LSM-stiu ca au avut,dar de ce nu au mai continuat productia bazata tot pe un sedan al modelului Fabia?

  • @ Suedezu, luni, 16.07.2012 14:43

    Vezi k ai cazut din pat...:)):)))

  • Pinguinul_nuclear, luni, 16.07.2012 14:46

    Ma uit la unele comentarii ale domnisorului nostru Danut,si ma minuez de cate cretinitati vad,si ma mai uit si la comentariul domnisorului Mafiot,si iar ma minunez,parca sunteti 2 tabere rivale.Numai ca mai derapati de la subiect cateodata.E adevarat ca domnisorul Mafia are de 10 ori mai multa dreptate decat actualul Dan.Asaaa:E o masina ok....intretinerea mica,piese ieftine,dar o sa spun si eu cam acelasi lucru care l-a spus si cel de sus @Mafia.Un om cu pretentii,sau un client cu pretentii,se va uita tot in curtea japonezilor,asta daca vor fiabilitate pe termen lung

  • dan_grc, luni, 16.07.2012 14:54

    Eu cred ca locuiti impreuna si aveti 2 calculatoare si faceti cu randul la comentarii, va votati unul pe altul, mafia si cu pinguinul."

  • Pinguinul_nuclear, luni, 16.07.2012 15:02

    Da asa este .......nu avem ce face ,probabil ne schimbam si creierii,si mainile si picioarele ...............nu te-ai gandid si la asta?Se vede ca alta gandire nu ai......si exact cum am spus mai sus ,cam derapati de la subiect amandoi,mai ales tu.Probabil si tu te schimbi cu MR.Chuck,sau zarnesteanu,sunteti infocati rau dupa marci germane,aproape ''puristi'' cum zicea @Mafia.Imi place ca prin comentarii mai exista si cate un om adevarat care vorbeste corect si nu abereaza cum ar fi :@AndreiRN,@Mafia etc.

  • Pinguinul_nuclear, luni, 16.07.2012 15:06

    Apropo voi 3 ati fi trebuit sa fiti numizi frati,ca la ce comentarii contra aveti ,va asemanati de minune.

  • dan_grc, luni, 16.07.2012 15:09

    Eu sunt fan Bmw, nu fan triada, nu fan orice marca germana, voi sunteti fani ...chiar ce fani sunteti? Fani ai oportunitatii parca spunea amicul tau mafia. Exact mafia si cu AndreiRn nu abereaza pe AM:)), si nici tu n-o faci, de fapt voi sunteti TRIADA sfanta, sa ne facem cruce, amin.

  • Pinguinul_nuclear, luni, 16.07.2012 15:17

    Ce dragut.....Tocmai mi-ai facut un compliment.Se vede ca esti fan BMW ca mai ai putin si le dai in cap celor care vorbestc despre japoneze,desi au dreptate pe langa tine.Oricum tu sau voi astia nu o sa intelegeti niciodata avantajul motoarelor japoneze sau Coreene.Sunt multi de pe AM care chiar le dau dreptate,dar tu esti pe langa ei,si ca sa nu zici ca vorbesc de rau,nu am zic ca BMW nu produce modele frumoase,sunt foarte sportive si dinamice,si ii felicit pentru chestia asta,dar nu la fel de fiabile ca Honda,ca Subaru,ca Hyundai,ca KIA etc.

  • Mafia, luni, 16.07.2012 15:18

    @Pinguinul_nuclear Eu nu ma abat de la dialog poate Dan se abate in caz ca nu ai observat,eu am zis clar si am vorbit despre toate marcile japoneze nu numai de Toyota.

  • Alin, luni, 16.07.2012 17:20

    @Mafia. Stimabile, Skoda facea automobile inca din perioada cand fondatorul Toyota era doar o sclipire in ochii tatalui sau cand se uita la nevasta. Primul automobil produs de catre ceea ce se va redenumi Skoda a fost produs in 1905 si a fost conceptie proprie. Primele automobile produse de Toyota, din 1936 copiau modele americane. Cand Skoda era comparata in anii '20 cu Maybach, Hispano-Suiza si Rolls-Royce, Toyota inca facea razboaie de tesut. Japonezii au facut automobile asa cum fac chinezii acum, copiind legal sau ilegal automobile americane sau europene. Le-a luat ceva pana au inceput sa gandeasca singuri. In alta ordine de idei, Skoda nu este firma independenta, este parte a Grupului Volkswagen. Nici Toyota nu este independenta, este doar un brand al Toyota Motor Corp, care mai produce Lexus, Daihatsu, Scion, Hino si cateva marci facute in sistem joint-venture cu China. Sa compari Skoda, o divizie a VW A.G. ,cu un intreg concern, arata o lipsa evidenta de cunostinte elementare de economie. Si ca sa incheiem subiectul, grupul VW e pe primul loc la vanzari, intrecand Toyota si GM ( http://www.economist.com/node/21558269 ).

  • Spikey27, luni, 16.07.2012 17:46

    off-topic:Se pare ca unii oameni nu stiu cand sa se opreasca cand e vorba de sustinerea marcii favorite...deja e enervant pupincurismul unora...si mie imi plac masinile japoneze si oricand as prefera o japoneza in fata uneia europene,dar unii deja merg atat de departe de parca ar primi bani pentru ce fac...pana la urma,sunt doar niste gramezi de fier,doar niste produse...ca le admiri designul exterior,inovatiile tehnologice pe care le aduc si fiabilitatea,asta-i alta treaba... on-topic:Masina nu mi se pare ca iese prea mult in evidenta cu designul exterior...in schimb,iese in evidenta cu preturile si cu motorizarile...