Skoda Slavia este un sedan pentru India, cu numele unei motociclete din 1899

Publicat marţi, 14.09.2021 11:52 de Alexandru Monenciu

Skoda pregătește un nou sedan pentru piața din India. Acesta va fi denumit Slavia și ar urma să debuteze la finalul acestui an. Prototipul acoperit de camuflaj a fost surprins în Alpi.

În 1899, la un an după ce s-au mutat într-o nouă fabrică, Laurin & Klement lansau motocicleta Slavia și deveneau prima uzină care construia motociclete în Europa Centrală. La scurt timp, 150 de exemplare au fost expediate la Londra, iar presa i-a numit pe cei doi primii constructori de motociclete.

Anul trecut, studenții Skoda au dezvoltat o decapotabilă, plecând de la modelul Scala, pe care au denumit-o Slavia. Potrivit celor mai recente informații, un model de producție ar urma să poarte această denumire. Este vorba despre un sedan dezvoltat special pentru piața din India.

Prototipul, acoperit de camuflaj, a fost surprins în timp ce era testat în Munții Alpi. Când va debuta pe piață, acesta ar urma să fie situat deasupra lui Rapid. Va fi dezvoltat pe arhitectura MQB-A0-IN, la fel ca SUV-ul Kushaq, lansat tot în India cu câteva luni în urmă.

Cu timpul, noua Slavia ar putea înlocui modelul Rapid în această țară, mai ales că acesta din urmă nu va primi o nouă generație. 

via Motor1

  • Edikkk, marţi, 14.09.2021 12:58

    full termic, pentru India, binenţeles

  • Edikkk, marţi, 14.09.2021 13:45

    Totusi,nu dau aceasta Sclavia pe Polo-ul meu rosu de 1.2mpi ca nu s-a scumpit benzina,la mine a ramas la fel,tot de 50 de lei bag!

  • Ana Aslav, marţi, 14.09.2021 21:15

    Ce nume-i ăsta? De ce nu Klaviq? Doar odată-i krăciunuq, vorba unui trubadur...