Skoda Superb - Masina Anului in opt tari europene

Publicat miercuri, 25.03.2009 12:46 de Mircea Meșter

La un an de la lansarea oficiala, noul Skoda Superb a reusit sa se impuna in opt state europene in concursul Masina Anului.

La un an de la prezentarea oficiala a noii generatii Superb, Skoda isi freaca mainile privind linia de trofee castigate de noul sau model in timpul foarte scurt scurs de la lansare si pana astazi. Ultima distinctie adaugata in vitrina de premii este Masina Anului in Cehia, modelul Skoda reusind sa atraga de partea sa - oarecum logic - majoritatea voturilor expertilor prezenti in juriul competitiei.

Tara de origine nu este insa singura in care modelul est-european a reusit sa se impuna in concursuri de acest tip. Astfel, Skoda Superb a devenit intre timp Masina Anului in alte sapte tari europene: Slovacia, Estonia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina si Ucraina. Mai mult, Superb a reusit sa se claseze pe locul al cincilea in competitia continentala Masina Anului in Europa, acolo unde la final a castigat Opel Insignia.

Printre celelalte premii adjudecate de modelul Skoda se numara Volanul de Aur in segmentul mediu (acordat de publicatia germana Bild am Sonntag), Claxonul de Aur 2008 (Rusia), Cea mai buna masina pentru companii (Croatia) sau Marele Premiu al Austriei in segmentul mediu.

via | Automobiles Review

  • andr3i, miercuri, 25.03.2009 14:17
    SKODA

    raportul pret calitate este cel mai bun la Skoda Superb, nu mai zic de saptiul interior care nu se mai termina cand te urci in spate si dotarile sunt de ultima generatie.

  • Maka, miercuri, 25.03.2009 21:46
    Passat restilizat

    Masina aceasta este un Passat restilizat. Pe site-urile importatorului la ambele pentru un 2.0 TDI, manuala, pretul de pornire e aproximativ 19600 euro+tva. Nu vad de ce ai cumpara Skoda in loc sa isi iei originalul, adica VW daca pretul e acelasi.

  • bbb, joi, 26.03.2009 00:08

    Cea mai tare in tari subdezvoltate. Super tare

  • tractor13, joi, 26.03.2009 10:05
    frumoasa

    are dimensiunile un pic mai mari ca la passat (Maka)

  • criss, joi, 26.03.2009 10:26
    Superb

    Nu stiu cum e interiorul dar partea din spate e dezastru. Dar gusturile nu se discuta.

  • m3i, joi, 26.03.2009 12:00
    masini

    Fata de Vw mixat cu BMW, spate de Relault, neinteresant...

  • gigi, joi, 26.03.2009 12:26
    @bbb

    De ce te consideri subdezvoltat?

  • george, vineri, 27.03.2009 10:52
    @gigi

    Pur si simplu pentru ca asa este...

  • Esan, sâmbătă, 28.03.2009 17:47
    cascati ochii!

    Nu stiu ce tot vb voi ca vai spatele masinii este de Renault si ca e urata. Desi apreciez ca impartim acelasi punct de vedere in cazul Renault, au cele mai urate masini posbile, desi sunt sigure.Acum despre spatele modelului de mai sus, forma farurilor este preluat si la stopuri, acuma ce vreti un "ass-lift"?La fel a facut si Passat CC, dar nu vad pe nimeni plangandu-se ca vai ce urat e Passat CC, Opel Insignia a procedat la fel, nu aveti ochi pentru asa ceva?

  • Robert, joi, 09.04.2009 08:27
    Super

    Este o masina super! Chiar si vechiul superb e super! Si nu e copie de passat, stiu sigur ca primul superb era pe platforma de A6, care e mult mai mare decat Passat. In orice caz, Superb este unul din modelele mele preferate, cu mult peste orice Croissant gen :Renault, Citroen, Peugeot...

  • Cristi, joi, 09.04.2009 12:27
    Superb

    Skoda Superb isi merita numele. Mi-a placut si prima versiune, dar aceasta chiar m-a impresionat pana in pragul de a ma interesa cum s-o cumpar. Criticati produsul nu marca. Daca iti cumperi un passat doar pt ca ai sigla de la vw pe grilaj ce cauti pe pagina in care descrie o alta masina?

  • andr3i, joi, 09.04.2009 20:58
    @bbb

    asa ai tu impresia, dara daca ai detine un superb si ai vedea calitatea materialelor, spatiul interior, spatiul portbagajului, ti-ai da seama k isi merita bani. am un superb din 2007 si la 23 mii am decis sa imi iau un superb cu destule dotari decat un passat kel si sa platesc sigla tinand cont k au aceleasi componente.

  • crisstiann, joi, 09.04.2009 21:42
    superb

    am citit posturile scrise pina acum,si observ ca paretile sunt impartite intre cei ca detin skoda si restul.... interiorul la superbul nou este destul de complet ca dotari-echipare, dar calitatea materialelor este net inferioara fata de WV. ganditi-va ca dak ar pune skoda aceleasi materiale ca si Wv ar sari pretul peste passat... fatza este acceptabila, dar spatele ca design e execrabil, parca pus in fuga. pacat ,... ca superbul avea linie frumoasa(ca si octavia2 dealtfel, pe care au pocit-o cu faceliftul ala la faruri). una peste alta, skoda ca marca este prea scumpa pt. ceea ce ofera..... (parere personala-superbul vechi arata mult mai bine cecit asta nou)

  • andrei, luni, 13.04.2009 11:13
    e buna

    cu toate ca detin un renault si am comandat noul superb v-as ruga sa intrati la urmatoarea adresa (stergeti spatiul dupa www.) http://www. autolatest.com/ro/detalii-test-drive/59-mercedes-clasa-e-este-invinsa-de-noua-skoda-superb-ii tehnologia de pe noul superb corespunde cerintelor 2009, pe cand vw passat are ceva ani pe piata...am studiat bine toate variantele, iar plansa de bord a passatului mi s-a parut mai putin atractiva decat cea a noului superb, iar materialele folosite, plasticele si tapiseria sunt inferioare cehilor! bine...sunt subiectiv :P

  • German ASS, luni, 04.07.2011 00:07
    Vw ramane fara clienti

    DA.. Cand a fost propusa pt lansare in 2008, skoda superb II avea un alt exterior.. spatele fiind ceva in genul AUDI A7 si fata aproximativ (80%) cum este acum.. DAR Producatorul German Vw > a "umblat putin" la designul masinii deoarece foarte multi clienti Vw au fost "capturati" de marca Ceha.. Si interiorul a ramas destul de monoton fata de noul passat - astfel lumini galbene contra lumini albe.. sunt multe de spus.. Ideea principala este ca producatorul VW "a dat ordin" ca modelele skoda sa fie, din punct de vedere estetic, mai slabe decat adversarul.. si de aceea a iesit spatele asa urat.. daca va uitati mai atent.. la forma stopului ve-ti observa ca sunt cateva aspecte care dau de gol "patronul" VW... ca o parere personala.. sincer.. passatul (B7) ma atrage mai mult ca exterior.. dar interiorul in special bordul lasa de dorit.. asa cum lasa de dorit si spatele superbei.. dar oricum.. nu stiu daca mai exista alta masina in lume cu deschiderea portbagajului in 2 moduri.. asa ca minusul stopurilor este compensat cu plusul functionabilitatii..