Sondaj: Șoferii din România alocă cel mult 4 ore și 500 de lei pentru pregătirea mașinii de sezonul rece

Publicat marţi, 19.01.2021 14:51 de Paul Cosma

Șoferii din România își folosesc mașinile la fel de des iarna precum în restul anului. Ei alocă până la 4 ore pregătirii mașinii pentru sezonul rece, iar în cele mai multe cazuri (peste 70%), bugetul în acest scop este de sub 500 de lei.

Un sondaj online realizat de MOL România în perioada 12-18 decembrie 2020, pe un eșantion de peste 2000 de respondenți, a arătat că doar jumătate dintre șoferi apelează la service-uri pentru a pregăti autoturismul de iarnă.

Peste 90% dintre ei au declarat că folosesc mașina la fel de mult pe timpul iernii ca în celelalte anotimpuri.

Atunci când se pune problema pregătirii pentru iarnă, 78% dintre șoferi spun că înțeleg utilizarea carburantului special adaptat pentru sezonul rece, în timp ce peste 90% dintre participanții la această cercetare de piață sunt convinși de importanța folosirii de anvelope speciale de iarnă.

De asemenea, în proporții covârșitoare, șoferii au menționat că verificarea nivelului de antigel și a stării bateriei sunt printre operațiunile pe care le fac la începutul iernii.

Via MOL România

  • Meteorologogu, marţi, 19.01.2021 16:11

    Cu ce ne ajuta statistica aceasta ? ... as indrazni sa spun ca nu ajuta deloc asa cum este prezentata aici Ce este inclus in suma respectiva ? Daca sunt incluse gumele de iarna, eu le folosesc vreo 4-5 ani, si suma e impartita pe toata durata e ok. Daca este inclus doar momentul achizitiei ... nu La o masina in stare buna de functionare ce costuri ai la pregatirea pt iarna ? Schimbat lichidul din instalatia de spalare, si schimbat rotile, daca le ai pe jantele lor total cost 200RON sau mai putin. Motorina ... pun ce este la pompa, iar la pompa baga de iarna cand incepe sa se anunte frig. Oricum bag motorina buna. Bateria e capsata si maintenance free. Antigelul il verific oricum la 3-4 luni, ma bazez si pe senzorul masinii. deci ... ?!?!

  • Meteorologogu, marţi, 19.01.2021 16:13

    Povesti cu zane... de masina trebuie sa ai grija mereu sa fie in stare buna de functionare, mai ales daca depinzi de ea. Drumuri bune sa aveti

  • rov, marţi, 19.01.2021 17:30

    Eu am inceput sa verific masina dupa ce iese din service...dupa ce am gasit motorul plin de ulei pana la capacul de umplere (banuiesc ca nu l-au golit pe cel vechi...) si o surubelnita ascutita infipta pe acolo. La un dealer vw(din sud) din Bucuresti, cu o masina in garantie. Ma feresc de atunci cu mare atentie de dealeri celebri...

  • dCi, marţi, 19.01.2021 17:33

    O stire despre nimic... dacă alimentez cu motorina standard înseamnă ca nu mi-am pregătit autovehiculul de iarna?... motorina standard are și ea avantajele ei despre care nu vorbesc... oricum și asta e făcută sa fie folosită fără probleme pe timp de iarna...rotile le schimb singur...n-are sens sa ma muncesc ducandu ma cu ele la vreo vulcanizare și sa stau pe acolo o jumătate de zi...iar verificarea nivelului antigelului o fac și pe timp de vara... in ceea ce privește temperatura de inghet...am refractometru... e simplu de verificat... bateria o încărcat la fiecare sfârșit de toamna... practic eu sunt dintre cei ce nu aloca niciun ban și timp in service verificării mașinii dar cu toatea astea consider ca e verificată...

  • fanel, marţi, 19.01.2021 19:39

    ...via MOL Romania... Adica MOL si-a facut un studiu de piata sa vada cam cum sta cu imaginea carburantului "special adaptat pentru sezonul rece" asezonat cu raspunsurile la niste chestiuni ce nu tin de distribuitorul de carburanti. Plus ceva reclama si publicitate "la gazeta".

  • Liviu, miercuri, 20.01.2021 12:54

    Nici eu nu prea inteleg ce inseamna sa aloci timp si bani pregatirilor de iarna si ce rol are combustibilul in toata chestiunea. Iti cumperi 5 butoaie de combustibil de iarna din noiembrie ca sa te ajunga toata iarna? 100 lei te costa sa-ti mute cauciucurile pe jante si 20 lei lichid de spalare pt iarna. Ce altceva e de facut? Pui si costul cauciucurilor care te tin vreo 5 ani, mai costa inca 200-700 lei pe an.

  • ediflorianus, joi, 21.01.2021 12:44

    Motorina aia speciala de la mol nu e foarte ok , imi mareste consumul cu cel putin 3-4 litri in oras(pe 2.3dci) , prefer sa pun aditiv o data la 3-4000km de la Liqui... + Masina mea este echipata de iarna , asa ca nu prea ai ce verifica pe ea. Este inca in garantie cica.

  • mircea badea, joi, 21.01.2021 13:50

    dieselul se arunca indiferent de anotimp! benzina buna(omv100+) tot anul. allseason. bateria incarcata de 2 ori pe an(octombrie-mai). lichid de frana dot 5.1 si ulei 0w..tot timpul.