Special pentru cei mici: Hyundai pregătește un model electric de mici dimensiuni cu design inspirat de Concept 45

Publicat joi, 29.10.2020 15:15 de Cornel Șocariciu

Hyundai a publicat câteva imagini cu un viitor model electric dedicat copiilor. Acesta are un design inspirat de prototipul Concept 45 și poate rula cu până la 7 km/h.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019, Hyundai a prezentat Concept 45, un prototip electric care anticipa direcția de design a constructorului asiatic. Între timp, reprezentanții Hyundai au anunțat că prototipul va sta la baza unui model de serie dezvoltat pornind de la noua platformă Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Lansarea versiunii de producție va avea loc în 2021.

Pornind de la designul lui Concept 45, Hyundai a demarat un proiect dedicat celor mici. Mai exact, constructorul asiatic a dezvoltat un vehicul electric (denumirea oficială încă nu a fost anunțată) de mici dimensiuni.

Pentru a promova cel mai mic model electric din gamă, Hyundai a publicat și câteva imagini cu o versiune de preserie. Realizat cu elemente din lemn, vehiculul este echipat cu două motoare electrice de mici dimensiuni și va avea o viteză de top de 7 km/h. Pentru moment, Hyundai nu a comunicat nici autonomia și nici timpul de încărcare.

Cel mai mic model electric din oferta Hyundai are o lungime de 1.380 de mm, lățimea măsoară 810 mm, iar ampatamentul este de 810 mm. Pentru interior, producătorul asiatic a pregătit un singur scaun poziționat central.

  • Danuț Alin Niță, joi, 29.10.2020 19:55

    Bravo Hyundai !!!!!!!

  • netam-nissan, vineri, 30.10.2020 12:16

    in fine un BEV ieftinache - daca nici acum nu va trageti electrica, dle Edikkk...