Tesla dată în judecată de producătorii Blade Runner din cauza evenimentului de lansare Robotaxi

Publicat marţi, 22.10.2024 17:09 de Silvian Irimia

Compania de producție din spatele filmului „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Elon Musk pentru încălcarea drepturilor de autor, susținând că o imagine din film a fost folosită în mod necorespunzător pentru a promova prototipul robotaxi al Tesla.

Alcon Entertainment a declarat că Tesla a solicitat permisiunea de a folosi o imagine statică din film pentru a promova robotaxiul Cybercab, care a fost dezvăluit la un eveniment din 10 octombrie.

Vehiculul complet autonom, care nu are volan și și pedale va avea un preț de sub 30.000 de dolari, potrivit lui Musk. Directorul executiv Tesla speră ca aceste mașini să fie pe drumuri până în 2027.

Vehiculul seamănă cu cel condus de personajul lui Ryan Gosling în filmul din 2017. Conform procesului, Tesla a introdus o imagine statică din „Blade Runner 2049” într-un generator de imagini bazat pe inteligență artificială, care a creat o versiune ușor stilizată a imaginii, utilizată în timpul prezentării robotaxiului.

Musk a menționat chiar filmul în prezentarea transmisă în direct, spunând despre imaginea unui om care privește un peisaj postapocaliptic.

Warner Bros. Discovery Inc., care a distribuit filmul și a permis Tesla să folosească platoul său din California, pentru evenimentul robotaxi, a fost de asemenea numit în proces.

via The New York Times

  • Elektrikkk, marţi, 22.10.2024 18:55

    Foarte bine. Din păcate Elon Musk calcă pe cadavre, este implicat politic cu Trump şi este foarte arogant şi încalcă legea că poate nu e prins sau dacă este, plăteşte ceva bani şi gata. Păcat.

  • robotoidul, marţi, 22.10.2024 20:19

    Nu exista publicitate negativa, asa ca pe Alain Musca il doarfe in cot de "judecati"