Vicepreședinte Dacia: "Bigster este pentru clienții care nici nu s-au gândit la un model Dacia până acum"

Publicat marţi, 22.10.2024 16:48 de Alexandru Monenciu

Potrivit vicepreședintelui Dacia, Patrice-Levy Bencheton, noul Bigster nu este o amenințare pentru Duster. De fapt, SUV-ul de segment C are ca obiectiv aducerea de noi clienți pentru marca de la Mioveni.

Cu puțin timp în urmă, Dacia a lansat noul Bigster. Un SUV de segment C care ar urma să coste sub 30.000 de euro. Deși se specula că acest model va fi echipat cu până la 7 locuri, acest lucru nu s-a întâmplat.

Așadar, se naște întrebarea: se regăsește (aproape) în același interval de preț cu Duster și oferă tot 5 locuri. Oare nu este o amenințare pentru Duster? La această întrebare ne-a răspuns chiar vicepreședintele Dacia, Patrice-Levy Bencheton, cu ocazia unei mese rotunde la care am luat parte în cadrul Salonului Auto de la Paris.

"Vor exista unii clienți care ar putea face trecerea de la Duster la Bigster, având în vedere oferta de preț. Dar nu credem că aceștia vor reprezenta majoritatea clienților noștri," a spus oficialul mărcii de la Mioveni.

Cu alte cuvinte, Bigster nu va fi o amenințare pentru Duster, având în vedere că cele două modele fac parte din segmente diferite.

De fapt, noul Bigster are un obiectiv clar stabilit. Să aducă noi clienți pentru Dacia, clienți care sunt în căutarea unui SUV de segment C, dar care până acum nu au luat în considerare achiziția unui model Dacia.

"Ne adresăm în mod clar clienților care nici măcar nu au luat în considerare Dacia până acum, pentru că ei căutau o mașină de segment C și noi nu ofeream așa ceva. Majoritatea clienților noștri ar trebui să provină în mod normal din acest segment de "cucerire"," susține Bencheton.

  • Jian de la Calafat, marţi, 22.10.2024 17:40

    Identific nimic altceva decat profundă degradare cognitivă la Patrice-Levy Bencheton. Ca sa aduci noi clienti pentru nava amiral Bigster, pozitionat fiind intr-un segment atat de concurential, chiar tre' sa le captezi atentia intr-o asemenea masura incat sa le fie imposibil sa te poata refuza, pe cale de consecinta: Bring back the f***ing i4 1.6 dCi & 2.0 dCi !!!

  • Elektrikkk, marţi, 22.10.2024 19:01

    O să fie un succes. Ca şi Logan, Sandero, Duster la vremea lor. Bine, sunt maşini smart buy sau low cost, asta e clar. Dar va avea succes Bigster. Cea mai bună versiune o să fie cea E-tech hibridă care va folosi motorul electric ca să contracareze motoarele termice sub dimensionate.

  • @Gramatikkkkkk e dramatikkkk, marţi, 22.10.2024 19:16

    subdimensionate.

    Dutz, marţi, 22.10.2024 20:28

    Nu ai înțeles? Este plin de băgători de seamă și fără tine. Vrei să atragi atenția cuiva că a greșit? Ok, dar se poate face într-un mod respectuos. Unii nu ne pretindem capabili să dactilografiem corect ortografic un text și nu avem o problemă cu acest lucru. Că putem să învățăm, este altă poveste… dar nu când unii fac pe deștepți din fix pix. Altfel spus, hai bâști… ;)

  • Elektrikkk, marţi, 22.10.2024 21:23

    @@Gramatikkkkkk e dramatikkkk Dacă tu crezi că voi sta să scriu text la perfecţie la aceste comentarii, care sunt aşa, nu ştiu, un fel de hobby?, şi neplãtit deci.... ai vise ciudate :D :D :D