Teste Euro NCAP: Patru stele pentru Honda e, cinci stele pentru Audi A3, Seat Leon, Land Rover Defender și Kia Sorento

Publicat miercuri, 09.12.2020 12:56 de Daniel Popescu

Modelul electric Honda e a primit patru stele în testele Euro NCAP, în timp ce Audi A3, Seat Leon, Land Rover Defender și Kia Sorento au obținut calificativul maxim de 5 stele. Hyundai i10 a primit doar 3 stele.

Organizația Euro NCAP a anunțat miercuri rezultatele unei noi sesiuni de teste de siguranță. De data aceasta au fost testate nu mai puțin de 7 modele, iar rezultatele au fost diversificate.

Astfel, Audi A3 Sportback și Seat Leon au primit calificativul maxim de 5 stele, în contextul în care ambele sunt dezvoltate pe platforma MQB a Grupului Volkswagen.

Cu toate acestea, rezultatele sunt ușor diferite, întrucât Audi A3 a primit un calificativ de 89% pentru adulți și 81% pentru copii, cu numai 68% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Între timp, Seat Leon punctează mai bine la aceste capitole, cu 92% pentru adulți, 88% pentru copii și 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Ambele modele au primit 80% pentru sistemele de asistență.

Seat Leon

De asemenea, calificativ maxim a primit și Land Rover Defender, datorită unor rezultate și mai bune la aproape toate capitolele. Organizația menționează astfel că modelul off-road s-a remarcat prin calificativul de 85% pentru adulți și 85% pentru copii și 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cu 79% pentru sistemele de asistență.

Între timp, un alt model care a primit calificativul maxim este Kia Sorento. Și în acest caz, Euro NCAP a apreciat rezultatele obținute de modelul asiatic în aproape toate testele, cu calificative de 82% pentru adulți și 85% pentru copii și 63% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. În plus, Sorento se remarcă prin calificativul de 87% obținut pentru sistemele de asistență.

De la aceasta sesiune de teste nu a lipsit nici pick-up-ul Isuzu D-Max, care a obținut un calificativ de 84% pentru adulți și 86% pentru copii, cu 69% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 83% pentru sistemele de asistență.

În schimb, modelul electric Honda e a obținut doar patru stele Euro NCAP, în special ca urmare a rezultatelor mai puțin convingătoare pentru protecția adulților (76%), utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (62%) și sisteme de asistență (65%). În schimb, modelul de oraș s-a remarcat prin scorul de 82% atribuit pentru copii.

"Honda e duce lipsă de unele sisteme de siguranță avansate prezente pe Jazz, dar chiar și așa produce un rating respectabil de 4 stele", menționează Euro NCAP.

Nu în ultimul rând, Euro NCAP a evaluat și modelul de oraș Hyunda i10, iar acesta a primit un calificativ de 3 stele: 69% pentru adulți și 75% pentru copii, cu numai 52% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 59% pentru sistemele de asistență. "i10 oferă o funcționalitate mai limitată pentru sistemul AEB comparativ cu alte modele de oraș", menționează Euro NCAP.

Via Euro NCAP

  • LUCCI LUCIANO, miercuri, 09.12.2020 20:33

    Impresionant, A3-ul. La frontale , nici macar nu i-a crapat parbrizul !

  • Moldovean, joi, 10.12.2020 08:33

    Probabil 3 o să ia și Sandero, poate 4, dar cred că 3 văzând că la i10 sistemul AEB e mai limitat, ceea ce cred că ar putea fi cazul și la Sandero fiind un model de buget. Oricum, 3 stele acum echivalează cu 5 de acum 6-7 ani când nu se punea atât de mult accent pe sistemele automate de siguranță. Să vedem cum va ieși la structură.

  • Synergy77, vineri, 02.04.2021 19:12

    Mda, eu nu inteleg cum se face rabat de la siguranta. Pana la urma e vorba de viata noastra si nu ar trebui sa lasam argumentul low-cost sa ne influenteze. Nu ar trebui autorizate la vanzare masini care nu au un grad minim de siguranta. Iar 3 stele e parca prea putin... Eu sper ca Sandero/Logan sa obtina 4 stele. Ar fi un argument in plus pentru echipa de marketing si vanzari Dacia.