Toyota Prius este Masina Anului 2010 in Japonia

Publicat vineri, 23.10.2009 13:26 de Mircea Meșter

Prius a castigat marele premiu al competitiei Masina Anului in Japonia, invingandu-l la final pe principalul sau rival, Honda Insight.

Toyota Prius este Masina Anului 2010 in Japonia, hibridul japonez castigand titlul suprem acordat in cadrul Salonului dela New York in fata principalului sau rival de piata, Honda Insight.

Editia din acest an a avut cele mai stranse rezultate din istoria competitiei japoneze, cei 61 de membri ai juriului acordandu-i titlul lui Prius pentru 433 de puncte, in timp ce Insight a adunat 391 de puncte la final. Cu toate acestea, dupa ce se numarasera 54 de voturi din cele 61, diferenta dintre Prius si Insight era de doar sase puncte. Ultimii sapte jurati au facut insa diferenta clara in favoarea lui Prius, toti acestia acordandu-i modelului Toyota punctajul maxim.

Pe locul al treilea s-a clasat Volkswagen Golf 6 (186 de puncte), masina care a castigat, de altfel, titlul oficial "Masina de Import a Anului in Japonia". Premiul pentru cea mai avensata tehnologie i-a fost acordat locului al patrulea in clasamentul general, Mitsubishi iMiEV, in timp ce Mercedes E-Klasse a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a cincea la general.

Celelalte premii speciale acrodate de juriul Masina Anului 2010 in Japonia au fost "Cea mai fun masina" - Nissan 370Z, "Best Value" - Subaru Legacy si "Premiul special al ultimilor 10 ani", acordat modelului Honda Jazz (denumit Fit in Japonia).

via | Automotive News (inreg.)