Toyota vrea să cumpere două divizii de robotică de la Google pentru dezvoltarea maşinilor autonome

Publicat joi, 02.06.2016 12:30 de Daniel Popescu

Toyota este în negocieri pentru achiziţionarea a două divizii de robotică de la Google pe care le să folosească pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru maşini autonome.

La sfârşitul anului trecut, Toyota a investit 1 miliard de dolari în dezvoltarea institutului de cercetare Toyota Research Institute (TRI) care se ocupă cu tehnologii pentru maşini autonome.

La numai 6 luni distanţă, constructorul japonez intenţionează să întărească TRI prin achiziţionarea a două divizii de robotică de la compania de tehnologie Google, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia niponă Nikkei.

Este vorba despre Boston Dynamics, o companie americană care produce roboţi, şi Schaft, companie fondată de un absolvent al Universităţii din Tokyo. Toyota a refuzat să comenteze informaţiile, însă a admis că este interesată de achiziţionarea unor companii care activează în astfel de domenii.

"Toyota şi Institutul de Cercetare Toyota discută cu regularitate posibile colaborări cu parteneri pentru a crea maşini mai bune şi pentru a impulsiona eforturile noastre de cercetare şi dezvoltare. În acest moment, nu avem alte detalii de oferit despre aceste discuţii", precizează producătorul într-un comunicat de presă.

Informaţiile vin la numai câteva zile după ce Toyota a confirmat semnarea unui parteneriat cu serviciul de ride-sharing Uber cu scopul de a dezvolta noi aplicaţii pentru sercvicii de mobilitate.

Via Automotive News

  • Sergiu.Andrei, joi, 02.06.2016 13:22

    Toyota achizitioneaza echipamente robotizate cu miliarde care VW le foloseste sa plateasca amenzile manipularii si escrocheriei la drumul mare. Dar carnatii sunt AS-ul lor din maneca , probabil in timp ce Toyota colaboreaza pt tehnologii avansate, VW colaboreaza pt spatii comerciale unde sa-si vanda afumatura cu carne tocata...stiu ca doare flacai, dar .....vorba neamtului ''DAS AUTO'' :)))))))

  • @sergiu, sâmbătă, 04.06.2016 00:32

    Stii ca vw cheltuie cei mai multi bani pe reserch & develpoment din lume? Toyota e departe de acel buget.