Un an de Uber Green în România: aproape 73.000 de persoane au folosit serviciul de ride sharing cu mașini electrice

Publicat miercuri, 27.03.2019 15:31 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Aproape 73.000 de persoane au utilizat serviciul de ride sharing cu mașini electrice Uber Green, iar acestea au plătit în medie circa 20 de lei pentru o cursă.

Uber România a anunțat miercuri o serie de statistici cu privire la utilizarea serviciului Uber Green, care include o flotă formată exclusiv din mașini electrice.

Astfel, în primul an de la lansarea pe piață, serviciul a fost utilizat de 72.619 persoane care au parcurs în total 536.000 de kilometri.

În medie, o persoană a plătit 20 de lei pentru o cursă, iar timpul de așteptare a fost de 4 minute și 30 de secunde. De asemenea, cea mai lungă cursă cu o mașină electrice inclusă în serviciul Uber Green a fost de 180 de kilometri.

Pe baza acestora date, Uber estimează că 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă în cazul în care distanța totală ar fi fost parcursă cu mașini cu motoare cu combustie internă, potrivit estimărilor că o mașină obișnuită emite în medie 118.5 grame pe kilometru.

"Proiectul pilot s-a triplat în doar un an de la lansarea serviciului, ceea ce ne motivează să continuăm. Prin Uber Green, un număr record de oameni au avut acces la mașini 100% electrice. Vrem să lucrăm cu autoritățile din România și cu producătorii de mașini pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România", a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Lansat inițial cu 20 de unități Renault Zoe, serviciul Uber Green a ajuns în prezent la 69 de mașini electrice, iar flota cuprinde acum și unități Kia Soul, BMW i3, Smart Foufour, Volkswagen e-Golf și Volkswagen e-up!. De altfel, Volkswagen a oferit reduceri la achiziționarea unităților e-Golf dacă acestea urmau să fie utilizate pentru serviciul Uber Green.

Via Uber

  • vlad, miercuri, 27.03.2019 16:05

    Foarte tare. Oare este diponibil si in Iasi?

  • unu, joi, 28.03.2019 12:44

    au dat 10k euro daca iti cumparai un golf electic, probabil la fel si pentru up, da trebuia sa stai activ 2 ore pe zi, 5 zile pe sapt timp de un an, sau ceva de genul. In Bucuresti chiar ai unde sa incarci cu viteze de aprox 50kw/h, si gratis.