Video. Prototipul viitorului SUV electric Hyundai 45 a fost spionat pe Nurburgring: versiunea de serie ar urma să debuteze în 2021

Publicat luni, 06.07.2020 15:52 de Cornel Șocariciu

Prototipul viitorului Hyundai 45 a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring. Versiunea de serie a prototipului electric Concept 45 ar urma să fie lansată în 2021 și va beneficia de noua arhitectură Electric-Global Modular Platform.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019, Hyundai a prezentat Concept 45 (foto), un prototip electric care anticipa direcția de design a constructorului asiatic. În primăvara acestui an, SangYup Lee, vicepreședintele și directorul departamentului de design Hyundai, a anunțat că noul Concept 45 va sta la baza unui model de serie electric

.

Acum, unul dintre prototipurile versiunii de serie a fost surprins în timpul unor teste care au avut loc pe circuitul de la Nurburgring. Modelul va avea la bază platforma Electric-Global Modular Platform (E-GMP), o arhitectură special dezvoltată pentru noile modele electrice ale asiaticilor.

Pentru moment, nu există informații cu privire la sistemul de propulsie pregătit, însă există voci care susțin că versiunea de serie a lui Concept 45 va fi disponibilă și într-o variantă cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Aceleași zvonuri spun că noul model electric va fi prezentat în cursul anului viitor.

Alături de versiunea de serie a lui Concept 45, Hyundai pregătește și o nouă generație Ioniq. Modelul va prelua formele conceptului Hyundai Prophecy și va fi dezvoltat pe aceeași platformă E-GMP. Debutul noii generații Ioniq ar urma să aibă loc tot în 2021.

  • ACE - Craiova, luni, 06.07.2020 16:38

    Dupa dimensiuni pare sa se asemene cu VW T-Roc!!!