Rolls-Royce va lansa primul său model electric până în 2030: “Nu există cerere, dar trebuie să fim pregătiți dacă motoarele termice vor fi interzise în centrul orașelor”

Publicat marţi, 22.09.2020 14:12 de Paul Cosma

Rolls-Royce va lansa primul său model electric până la sfârșitul lui 2030, cu toate că nu există astfel de cereri din partea clienților, după cum a declarat CEO-ul companiei. Producătorul britanic vrea să fie însă pregătit pentru scenariul în care motoarele cu combustie internă vor fi interzise în centrul orașelor.

Rolls-Royce dezvoltă în prezent un model electric pe care vrea să-l lanseze “în acest deceniu”, conform declarațiilor lui Torsten Müller-Ötvös, șeful producătorului din Goodwood.

Proiectul primului Rolls-Royce electric nu a pornit în urma cererilor venite din partea clienților, ci de teama că motoarele termice vor fi interzise în centrul orașelor.

Rolls-Royce nu se gândește să dezvolte un hibrid plug-in, ci vrea să facă trecerea direct la mașini electrice. Șeful companiei a spus că primul model electric de la Rolls-Royce va fi lansat până în 2030.

Cu toate că a recunoscut că nu există cerere pentru un astfel de vehicul, Müller-Ötvös este convins că motoarele electrice se potrivesc “perfect” cu identitatea brandului, iar clienții vor aprecia “puterea electrică”.

Via Automotive News

  • netam-nissan, marţi, 22.09.2020 14:40

    mai britanicilor cum sa nu existe cerere cind 9 din 10 stiri a.m. dar si pe alte situri sint cu electrice? plus pariez ca toti redactorii auto ai planetei au acasa cite o electrica nu doar ACEdikkk, la cit le umfla.

  • alex, marţi, 22.09.2020 14:41

    La cata hardughie de masina e RR, nici nu se simte cand bagi 200 kwh de baterii pe ea si nici 20k euro costul lor.

  • Tatraurs, marţi, 22.09.2020 14:46

    Asta mi-a mai ramas de vazut,sa vad emirii petrolului cum se plimba cu Rolsu' electric prin Dubai in drum spre sondele de petrol.

  • duminica asta alegem primarul, marţi, 22.09.2020 15:45

    Dubaiul construieste o centrala electrica cu o putere instalata de peste 3x mai mare decat atomica noastra de la Cernavoda. https://www.power-technology.com/projects/hassyanpowerplant/ Astfel, RR-uri electrice pe strazile Dubaiului va fi ceva normal in maxim 10 ani. Si nu pentru ca nu mai pot arabii de grija mediului sau ca e mai ieftin de mers pe electic, ci pentru ca va fi tehnologia superioara si va ridica luxul la un nou nivel ca putere si confort, desi si in prezent, RR e greu de egalat.

  • duminica in minte, marţi, 22.09.2020 16:21

    desigur la cat ai mers tu si la cat vei merge cu Rollsul ai seszat imediat cum se ridica luxul la noi niveluri ca si putere si ca confort. salamalekum

  • dan_grc, marţi, 22.09.2020 17:32

    Corect, sa fie acolo, nu se stie cand ai nevoie de o electrica. Dar daca se interzice circulatia in centrele marilor orase ? Pun pariu ca nu s-au gandit la o trotineta.

  • netam-nissan, miercuri, 23.09.2020 09:51

    am citit articolul original si m-am convins ca dl Müller-Ötvös e convins ca nu exista cerere pentru electrice din partea miliordarilor. am ramas insa confuz-mofluz fiindca miliordarii stim tot din media ca ar fi cei mai inteligenti creatori de plus-valoare de pe planeta noastra gaia fara ursi polari in curind. logic ar fi deci ca doar sarantocii mai prostovani sa caute electrice, desi n-au cu ce sa le cumpere. rog sa ma lumineze cineva - electric, normal.