Polestar 2 primește o ediție specială de 476 de cai și producție limitată la 270 de exemplare

Publicat vineri, 03.06.2022 11:26 de Tiberiu Safta

Constructorul suedez de mașini electrice, Polestar, a prezentat o ediție limitată pentru modelul Polestar 2, numită BST Edition 270. Față de versiunea standard, puterea propulsorului electric a fost mărită la 476 de cai putere, iar modelul primește și o suspensie nouă. Noua ediție limitată va fi produsă în 270 de exemplare.

Polestar, compania suedeză de mașini electrice, a lansat noua ediție limitată Polestar 2 BST Edition 270. Principala noutate a modelului este puterea semnificativ mărită a propulsorului. Astfel, Polestar 2 BST Edition dispune de un propulsor electric de 476 de cai putere și 680 Nm. Capacitatea bateriei rămâne neschimbată, la 78 kWh. Polestar nu a oferit detalii despre performanțele noii ediții speciale.

Pe lângă propulsorul mai puternic, BST Edition 270 primește și o suspensie modificată. Aici avem amortizoare reglabile în două sensuri dezvoltate de Ohlins. De asemenea, au fost montate lonjeroane noi pe puntea față, iar arcurile sunt mai dure cu 20%. Din toate acestea rezultă o gardă la sol mai mică cu 25 de milimetri. Jantele de 21 de inch sunt încălțate în anvelope Pirelli P Zero, exclusive acestei ediții limitate.

Noul model limitat este disponibil în două culori, numite Thunder și Snow. Barele de protecție sunt vopsite în culorile caroseriei, iar o dungă neagră specială este vopsită de-a lungul caroseriei și este o alegere opțională. La unele elemente, precum etrierele, amortizoare, capacele valvelor roților și centurile de siguranță sunt prezente finisaje de aur Swedish Gold.

Noul Polestar 2 BST Edition 270 va fi produs în 270 de exemplare și va fi vândut în Europa, America de Nord și China.

via Polestar