Button a refuzat o ofertă de la Red Bull pentru 2013!

Publicat joi, 13.10.2011 13:17 de Daniel Popescu

Jenson Button şi-a prelungit contractul cu McLaren după ce a refuzat o ofertă concretă din partea celor de la Red Bull pentru sezonul 2013, potrivit publicaţiei Autosport.

McLaren a anunţat la începutul lunii octombrie prelungirea constractului lui Jenson Button pe termen lung, punând capăt tuturor speculaţiilor privind viitorul său în cadrul echipei după 2012.

Anterior, britanicul intenţiona să accepte doar prelungirea automată a contractului pentru anul viitor, pentru a fi disponibil pe piaţă pentru sezonul 2013.

Britanicul a primit chiar o ofertă concretă din partea campioanei mondiale Red Bull Racing pentru sezonul 2013, potrivit unor informaţii dezvăluite joi de publicaţia Autosport, însă în cele din urmă britanicul a preferat să continue colaborarea cu McLaren Mercedes. În acest moment nu sunt cunoscute motivele pentru care Button a refuzat Red Bull, însă una dintre variante este că nu a dorit să ajungă la o echipă care se concentrează pe Sebastian Vettel.

În plus, sursa citată susţine că Button a fost şi în atenţia Scuderiei Ferrari, care acum şi-ar putea îndrepta atenţia spre Nico Rosberg. În prezent pilot la Mercedes GP, germanul va deveni la finalul anului viitor unul dintre cei mai valoroşi piloţi disponibili pe piaţa transferurilor, însă acesta ar putea decide să-şi prelungească contractul cu actuala sa echipă în cazul în care Ferrari va ezita să ia o decizie finală în privinţa liniei de piloţi.

Situaţia este complicată şi de faptul că Scuderia îl poate recruta în viitorul apropiat pe Sergio Perez, în prezent la Sauber, întrucât mexicanul face parte din Academia de Piloţi a Scuderiei.

Via | Autosport

  • Button, joi, 13.10.2011 14:02
    il bate pe ham si la cap.loialitate

    Spre deosebire de Hami care n-ar fi refuzat asa ceva, ba dimpotriva, s-a dus singur la boxa Red Bull ca sa se ceara la echipa lui Horner.Button da dovada de mare caracter.

  • Cyrus, joi, 13.10.2011 14:15
    Button

    Button a devenit pilotul #1 la McLaren. Iar McLaren este una din cele 2 echipe care in fiecare sezon lupta pt victorii, asa ca e o decizie destul de chibzuita. Nu cred ca din cauza ca se teme de Vetel, altfel n-ar fi venit nici la McLaren, cand toata lumea zicea ca va fi batut mar de Hamilton

  • levier, joi, 13.10.2011 14:24
    Button

    Intotdeauna evolutia in curse a echipelor mari a fost ciclica. Asta datorita schimbarii regulamentelor si a progreselor tehnologice. Avand in vedere situatia actuala, este destul de putin probabil ca Red Bull sa fie superioara echipelor Ferrari si McLaren in 2013.

  • Hakinen, joi, 13.10.2011 14:33

    A ales Mclaren pt ca dintre cei 3 Vettel Alonso si Hamilton stie ca cel mai usor de batut e Hamilton.Iar acum si-a castigat echipa de partea lui asa ca e o alegere buna. Cum spunea cineva mai sus, Hamilton nu numai ca a amenintat ca pleaca daca echipa nu-i da masina buna ba s-a si dus in padockul Red Bull singur singurel.Unde e loialitatea?Cam tot de-atunci au inceput si gafele numeroase...

  • levier, joi, 13.10.2011 15:00
    Nico Rosberg

    Cand a angajat vreodata Ferrari 2 piloti de top in acelasi timp? Incepand din 1990 (nu ca inainte ar fi fost altfel) nu prea au avut 2 campioni mondiali coechipieri: - 1990: Alain Prost + Nigel Mansell (care la vremea aceea nu era campion, nu parea sa mai prea aiba sanse sa ajunga si dealtfel a si fost batut rau de Alain Prost, desi Prost era proaspat venit de la McLaren, iar Mansell era cu Ferrari din 1989); - 1991: Prost + Alesi; - 1992: Alesi + Capelli + Larini; - 1993 - 1995: Alesi + Berger; - 1996 - 1999: Schumacher + Irvine; - 2000 - 2005: Schumacher + Barichello; - 2006: Schumacher + Massa; - 2007 - 2009: Raikkonen + Massa; - 2010 - 2012: Alonso + Massa. Urmarind acest tipar, ce vi se pare mai probabil: 1) 2013: Alonso + Button, sau 2) 2013: Alonso + Rosberg? Sigur, presa pare sa-l asocieze uneori pe Rosberg cu categoria campionilor. Eu unul nu reusesc sa inteleg de ce. Button, pe de alta parte, a fost de foarte mult timp subapreciat - probabil chiar de la venirea in formula 1 (amintiti-va ca a fost adus de Frank Williams temporar, pana la venirea lui Montoya. Desi a surprins prin rezultate, a fost totusi inlocuit cu Montoya care avea contractul semnat. Eu mi-l amintesc pe Alonso in primul an de Formula 3000, cand spunea ca isi doreste sa aiba un an bun si sa ajunga in Formula 1, pe urmele lui Jenson Button).

  • mobius, joi, 13.10.2011 20:39
    o alegere buna

    Button este un caracter puternic, are experienta multa, a muncit mult si a indurat mult pe la diverse echipe si are si fler, cu siguranta derivat din experienta. A ales in 2009 Brawn GP si a avut succesul total, este de asteptat ca si acum sa fi ales bine, pentru ca se simte deja (nu simte numai el asta), ca este peste Hamilton. Aici la McLaren si-a castigat deja locul, pe cand la Ferrari sau cu atat mai mult la Red Bull ar fi trebuit sa o ia de la capat cu rezultate indoielnice.