Ferrari nu va produce modele cu patru portiere sau SUV-uri

Publicat luni, 06.10.2014 12:10 de Dragoș Băltățeanu

În cadrul Salonului Auto de la Paris, Luca di Montezemolo a ţinut o ultimă conferinţă de presă în calitate de preşedinte al mărcii Ferrari. Printre altele, Montezemolo a declarat că Ferrari nu va construi modele SUV sau cu patru portiere.

Luca di Montezemolo şi Sergio Marchionne au organizat o conferinţă de presă în cadrul Salonului Auto de la Paris. A fost ultima apariţie pentru Montezemolo în calitate de preşedinte al mărcii Ferrari şi cu această ocazie a ţinut să clarifice câteva lucruri importante pentru viitorul mărcii din Maranello. În primul rând, preşedintele Ferrari a declarat că marca italiană nu va produce modele SUV sau cu patru portiere.

Ferrari se va concentra doar pe producţia de automobile performante cu două portiere. De asemenea, a anulat zvonul conform căruia Ferrari dezvoltă un motor de motocicletă cu doi cilindri în V.

Feature: Luca di Montezemolo, regele neîncoronat al maşinilor italiene

Alături de Montezemolo s-a aflat Sergio Marchionne, actualul preşedinte al grupului Fiat Chrysler. Marchionne a ţinut să precizeze că este mulţumit cu actuala capacitate de producţie de la Ferrari de 7.200 unităţi şi a declarat că nu doreşte deocamdată creşterea producţiei la 10.000 de unităţi pe an aşa cum s-a vehiculat în presă. Marchionne a mai spus că nu plănuieşte integrarea mărcii Ferrari în grupul Fiat Chrysler. 

Însă, Marchionne a mai spus că singurul obiectiv pentru Ferrari care nu poate fi negociat este revenirea în vârful clasamentului din Formula 1. 

Via Autocar

  • asm, luni, 06.10.2014 12:31

    Hm... nu spune ca nu vor produce modele electrice. :)

  • vianu, luni, 06.10.2014 12:55

    In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Ameeen!

  • ioi, luni, 06.10.2014 13:02

    pai n-o sa fie SUV, o sa fie SAC sau alt acronim :-P

  • lorinczi.thomas, luni, 06.10.2014 15:51

    Las' ca vine macaronaru' si rastoarna tot.