Dieselgate ar putea afecta viitoarele modele Volkswagen: bugetul de investiţii va fi redus cu 30%

Publicat vineri, 20.11.2015 15:07 de Daniel Popescu

Volkswagen a anunţat reducerea investiţiilor cu 30% în 2016 ca urmare a efectelor scandalului dieselgate, ceea ce ar putrea avea un impact major asupra tehnologiilor de pe viitoarele modele.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Volkswagen a anunţat vineri primele măsuri concrete pe care le va lua pentru a gestiona în mod corespunzător scandalul dieselgate din punct de vedere financiar.

După ce a pus deoparte 6.7 miliarde de euro pentru cheltuielile generate de remedierea problemelor, constructorul german a anunţat că bugetul de investiţii pentru anul viitor va fi de 12 miliarde de euro, cu 30% mai mic decât cele 17.1 miliarde de euro planificate iniţial.

O astfel de reducere ar putea afecta inclusiv dezvoltarea tehnologiilor de pe următoarele modele ale grupului, însă CEO-ul Matthias Mueller a dat asigurări că viitorul Volkswagen nu va fi afectat de aceasta măsura. "Cu siguranţă nu vom face tăieri cu preţul viitorului nostru", a precizat el.

Începând din 2008, Volkswagen a mărit anual bugetul alocat investiţiilor cu scopul de a ajunge cel mai mare constructor auto din lume, iar în 2014 s-a dublat comparativ cu nivelul de acum 7 ani. Tot vineri, Volkswagen ar trebui să anunţe şi măsurile pe care le va lua pentru a pentru remedia problemele înregistrate la maşinile care depăşesc limitele legale de emisii.

Via Bloomberg