Apar detalii despre accidentul lui Richard Hammond: supercarul electric ar fi zburat 300 de metri

Publicat marţi, 20.06.2017 12:30 de Bogdan Mirică

Fondatorul companiei Rimac și creatorul supercarului cu care Richard Hammond a făcut accident oferă detalii despre modul în care s-a petrecut ieșirea în decor.

La o săptămână după accidentul înfricoșător care putea să-l coste viața, RIchard Hammond află detalii despre isprava sa chiar de la creatorii supercarului pe care l-a distrus.

Mate Rimac, fondatorul companiei cu același nume și omul care a supervizat nașterea sportivei electrice Rimac Concept_One, vorbește despre accidentul provocat de Hammond la o probă de viteză în coastă din Anglia. Se pare că mașina a zburat 300 de metri și s-a rostogolit de la o înălțime de 100 de metri.

După ce a ieșit de pe traseu, mașina a căzut pe un alt drum de asfalt. A urmat incendiul, din care Hammond a scăpat teafăr pentru că a fost conștient și a reușit să părăsească mașina la timp.

Rimac Concept One este un supercar 100% electric, echipat cu un motor de 1224 de cai putere, capabil să atingă 100 de km/h în doar 2.5 secunde. Viteza maximă a supercarului este de 355 de km/h. Chiar și așa, grație bateriei uriașe, Rimac Concept One poate oferi o autonomie de 350 de kilometri.

Accidentul lui Hammond a dus și la întârzierea filmărilor pentru un nou sezon The Grand Tour. Clarkson și May îi vor ține locul până când genunchiul fracturat al acestuia se va reface.

via vidiauto

  • someone, marţi, 20.06.2017 14:14

    300 m e o distanta enorma, echivalentul a 3 terenuri de fotbal. cascadoriile cu masini lansate nu cred ca reusesc sa sara atat. dar in acelasi timp vorbim de cei 3 magnifici de la grand tour, unde orice e posibil

  • really?, marţi, 20.06.2017 18:42

    Eu cred ca ati incrucat articolu cu cel al vreunui accident aviatic. Hai ca asta cu zburatu 300m poate o mai crede unu de 10 ani, dar cazut de la 100m? Hammond era poster acum daca masina aia pica de la 100m. Lasand gluma la o parte, va recomand sa invatati engleza inainte sa mai traduceti/copiati articole. Varianta corecta e ca masina a parcurs distanta de 300m in timp ce se rostogolea si s-a oprit 100m mai jos de locul in care a "decolat". Greu e sa faci chiar si o treaba banala, cu seriozitate si profesionalism.