Zvonuri: Mazda RX-9 ar putea debuta la Tokyo cu un motor rotativ de generație nouă

Publicat marţi, 18.07.2017 14:20 de Cornel Șocariciu

Zvonuri, zvonuri și iar zvonuri. Presa din Asia spune că Mazda ar putea lansa sportivul RX-9 cu motor rotativ de generație nouă. Debutul ar urma să aibă loc în această toamnă în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Fanii Mazda și-au tot dorit reînvierea motorului rotativ și, implicit, un urmaș al lui RX-8. Povestea este destul de încâlcită, iar noile zvonuri nu fac decât să complice și mai tare situația. Câteva publicații din Asia spun că Mazda o să lanseze noul RX-9 în cadrul Salonului Auto de la Tokyo din această toamnă.

În cazul în care informațiile sunt adevărate, noul RX-9 va miza pe liniile estetice pe care le-am văzut în 2015 pe conceptul RX-Vision. Masa totală ar urma să fie situată între 1.300 și 1.350 de kilograme, iar sub capotă o să stea un motor rotativ "Skyactiv-R". Aceleași surse spun că puterea motorului va fi de circa 450 de cai.

Coincidență sau nu, dacă zvonurile sunt adevărate, prezentarea lui RX-9 va avea loc la 50 de ani de la debutul modelului Mazda Cosmo.

Totuși, noi vă spunem că nu-i momentul să vă entuziasmați prea tare. Niciuna dintre sursele din Asia nu oferă detalii cu privire la sursa informațiilor publicate, motiv pentru care privim cu ceva scepticism vestea unui RX-9.

Via | Motor1