Hyundai neagă zvonurile despre cumpărarea Grupului Fiat-Chrysler: "Nu au la bază niciun fundament"

Publicat marţi, 03.07.2018 16:55 de Daniel Popescu

Hyundai a negat informațiile potrivit cărora intenționează să cumpere Grupul Fiat-Chrysler în momentul în care acțiunile acestuia vor scădea suficient de mult.

Presa din Asia a relatat luni că Hyundai este interesată să cumpere Grupul Fiat-Chrysler pentru a-și extinde semnificativ cota de piață. Potrivit speculațiilor, asiaticii intenționau să aștepte scăderea acțiunilor Fiat-Chrysler pe bursa de la New York și să facă o ofertă concretă cel târziu în luna mai a anului viitor, atunci când CEO-ul Sergio Marchionne va demisiona din funcție.

Cu toate acestea, oficialii constructorului Hyundai au negat categoric aceste informații. "Zvonul este complet lipsit de fundament", a declarat Michael Stewart, unul dintre managerii diviziei de marketing și relații publice din cadrul Hyundai, pentru publicația americană CNET.

Presa internațională a speculat și în toamna anului trecut o posibilă tranzacție între cele două părți, care a fost de asemenea negată. Noile zvonuri au însă la baza plecarea lui Marchionne, care îl va transforma pe John Elkann într-unul dintre cei mai influenți acționari ai constructorului, în condițiile în care acesta nu este foarte interesat să gestioneze activitățile unui producător de mașini.

În prezent, o acțiune Fiat-Chrysler costă circa 19 dolari pe bursă din New York, iar valoarea de piață a companiei este de circa 28 de miliarde de dolari. O fuziune între Hyundai și Fiat-Chrysler ar da naștere celui mai mare constructor auto din lume, întrucât vânzările anuale totale ale celor două companii sunt de circa 11.5 milioane de unități.

Via CNET