Grupul Volkswagen, profit pe primul semestru în ciuda amenzilor din scandalul Dieselgate: “Avem mari provocări în față, în special trecerea la WLTP”

Publicat joi, 02.08.2018 12:11 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen a rămas pe profit în primul semestru din 2018, cu creșteri consistente ale veniturilor și vânzărilor, în ciuda amenzilor de circa 1.6 miliarde de euro ca urmare a scandalului Dieselgate.

Volkswagen a anunțat rezultatele financiare ale grupului pentru prima jumătate din 2018. Nemții se bucură în continuare de încrederea clienților, reflectată în creșterea profitului, a veniturilor și vânzărilor.

Profitul grupului (după taxe și impozite) a crescut cu 2.1% la 6.6 miliarde de euro, cu toate că, în al doilea trimestru, Volkswagen a trebuit să plătească amenzi în valoare de 1.6 miliarde de euro în scandalul Dieselgate.

“Grupul Volkswagen a performat cu succes în prima parte a anului, cu creșteri solide ale vânzărilor și veniturilor. Totuși, nu trebuie să ne culcăm pe lauri din cauza marilor provocări ce ne așteaptă în următoarele trimestre, în special ca urmare a tranziției la testele WLTP, a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Vokswagen a anunțat în luna iunie că va întrerupe temporar producția la unele modele pentru a se adapta la noile norme de poluare WLTP, care vor intra în vigoare în 1 septembrie inclusiv pentru modelele actuale.

Nemții s-au plâns de curând că vor avea dificultăți majore în respectarea noilor norme de poluare WLTP ca urmare a faptului că numeroși ingineri de top au părăsit constructorul după scandalul Dieselgate.

Via Volkswagen

  • Alex D., joi, 02.08.2018 13:00

    Normal ca e greu, in timp ce altii au lucrat sa dezvolte motorul inginereste, voi ati lucrat sa dezvoltati smecheria, acum ei sunt in fata si voi mai aveti de recuperat (Lenesul mai mult alearga).

  • M_Frank, joi, 02.08.2018 13:04

    Pai cred si eu ca va fi o provocare sa fii corect...sau sa gasesti noi metode de a insela

  • hazard, joi, 02.08.2018 15:43

    astia nu au nicio treaba, fac banutu' linistiti iar altii dau in faliment ca nu mai vand diesel-uri.

  • VJ, joi, 02.08.2018 23:34

    @hazard Pai si ce, vrei ca si grupul VAG sa intre pe lista celor care dau in faliment? Of of.. invidia asta ce face din oameni!