Vești bune pentru proprietarii de mașini vechi: programul Rabla va fi suplimentat cu 30.000 de tichete
Programul Rabla Clasic 2018 va fi suplimentat cu 30.000 de tichete după rectificarea bugetară anunțată de Guvern.
Programul Rabla Clasic 2018 a debutat în 15 martie cu un buget de 133 de milioane de lei, care a fost suficient pentru acordarea unui număr maxim de 20.000 de tichete. Acestea s-au epuizat însă rapid, iar în prezent mai sunt disponibile doar tichete pentru programul Rabla Plus dedicat achiziționării de mașini electrice și plug-in hybrid.
Guvernul României a anunțat însă în această săptămână o rectificare bugetară, iar programul Rabla a fost suplimentat cu 230 de milioane de lei. O parte din această sumă va fi alocată pentru un program nou de înnoire a produselor electronice, însă cert este că programul Rabla va beneficia de o suplimentare cu 30.000 de tichete.
Programul Rabla a fost suplimentat frecvent și în anii trecuți, însă de regulă sumele în plus acopereau necesarul pentru numai câteva mii de tichete. Astfel, este pentru prima oară când numărul tichetelor acordate la suplimentare este mai mare decât numărul tichetelor anunțate la startul programului.
Pentru moment, autoritățile nu au anunțat data de la care vor putea fi obținute noile tichete alocate.
În urma acestei rectificări, programul Rabla Clasic 2018 va avea în total circa 50.000 de tichete, de două ori mai multe decât au fost acordate în cadrul ediției de anul trecut.
Prima de casare este la 6500 de lei, iar noua mașină achiziționată trebuie să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.
Pe de altă parte, rămân în vigoare și celelalte bonusuri acordate de autorități: 1000 de lei dacă noua mașină emite cel mult 98 de grame de dioxid de carbon pe kilometru și 1700 de lei dacă mașina are un sistem de propulsie hibrid, indiferent dacă este plug-in hybrid (PHEV) sau fără încărcare la priză (HEV). Prin urmare, suma maximă pe care o poate primi o persoană care își cumpără o mașină nouă prin programul Rabla este de 9200 de lei.
Pentru a se înscrie în cadrul programului, o persoană trebuie să caseze o mașină cu o vechime de cel puțin 8 ani, adică să fi fost înmatriculată inițial în România înainte de 1 ianuarie 2011.
Via Mediafax
Personal nu mi se pare corect sa finanțez curățirea Europei de Vest de toate gioarsele. Se duce șmecherul si i-a una la 500€ si după un an i sa da 1500€. Normal ar fi corect pentru cei case si-au luat mașină noua in Romania.