Prima schiță cu viitorul Volkswagen T-Roc R: SUV-ul de performanță va fi prezentat la Geneva

Publicat joi, 14.02.2019 09:51 de Cornel Șocariciu

Volkswagen a publicat prima schiță cu viitorul T-Roc R. SUV-ul de performanță pregătit de nemți va miza pe un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere puțin peste 300 CP.

La jumătatea anului trecut, o serie de voci apropiate Volkswagen au anunțat că producătorul german pregătește o versiune de performanță a SUV-ului T-Roc. Zvonurile au fost confirmate de oficialii constructorului în urmă cu doar câteva zile.

Acum, pentru a mai îndulci așteptarea, Volkswagen a publicat prima schiță oficială cu viitorul T-Roc R. Din punct de vedere estetic, noul SUV va primi o serie de elemente de caroserie ceva mai agresive, jante cu un design special și, bineînțeles, logo-ul diviziei R în dreptul grilei frontale. În partea din spate, T-Roc R va integra o aripă ceva mai generoasă și un sistem de evacuare cu patru terminații.

Sub capotă, viitorul T-Roc R va "ascunde" un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere puțin peste 300 de cai putere. Resursele unității vor fi gestionate de un sistem de tracțiune integrală 4Motion și de o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

Viitorul Volkswagen T-Roc R va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile în 5 martie.

Conform unor surse apropiate, planurile Volkswagen nu se opresc aici. Nemții vor să lanseze versiuni R și pentru Tiguan și Arteon. SUV-ul constructorului german va miza pe același motor turbo de 2.0 litri de peste 300 CP, în timp ce Arteon R ar putea primi un V6 de 3.0 litri capabil să dezvolte peste 400 CP.