Inginerii Continental din România au contribuit la dezvoltarea serverului de aplicații pentru Volkswagen ID.3: acesta permite actualizări software prin internet
Serverul de aplicații disponibil pe hatchback-ul electric Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de o echipă internațională Continental, inclusiv cu ingineri din Sibiu, Timișoara și Iași.
Posibilitatea de a face update-uri software printr-o conexiune wireless securizată este o funcție întâlnită din ce în ce mai des în cadrul constructorilor auto, mai ales că acest lucru are ca avantaj major introducerea unor actualizări fără necesitatea unei vizite la service.
Întrucât nu reprezintă domeniul lor principal de activitate, cei mai mulți producători apelează la companii specializate în dezvoltarea unui astfel de software, iar unul dintre exemple este Volkswagen.
Pentru hatchback-ul electric ID.3, constructorul german a apelat la Continental. Astfel, serverul de aplicații disponibil pe Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de o echipă internațională din care au făcut parte inclusiv ingineri români din Sibiu, Timișoara și Iași.
Prin posibilitatea de a fae update-uri online, ID.3 se transformă astfel într-un dispozitiv al conceptului cunoscut sub numele de Internet of Things (Internetul lucrurilor), care înglobează toate dispozitivele capabile să se conecteze la internet.
"Mulțumită noii arhitecturi de server, vehiculele vor fi actualizate mai ușor și mai repede decât astăzi. Prin urmare, facem din mașină o parte integrantă a internetului lucrurilor, contribuind la funcționalitatea și confortul ridicat din vehicul", explică Helmut Matschi, membru al comitetului executiv din cadrul Continental.
Pe lângă update-urile prin internet, serverul dezvoltat de Continental permite afișarea în timp real a stațiilor de încărcare sau planificarea rutei prin intermediul aplicației de navigație.
Via Continental
internetu lucrurilor my ass... pe cand si al oamenilor?