Viitorul SUV Jaguar J-Pace va avea doar versiune electrică: noul model va concura în segment cu Tesla Model X

Publicat marţi, 22.12.2020 15:04 de Daniel Popescu

Viitorul SUV Jaguar J-Pace va avea doar versiune electrică și va fi prezentat în cursul anului 2021, potrivit unor informații neoficiale. Noul model va concura în segment cu Tesla Model X.

Presa internațională speculează de mai mult timp că Jaguar intenționează să lanseze un nou SUV cunoscut sub numele J-Pace.

Ipoteza principală a fost că noul model va fi oferit atât în versiuni cu motoare cu combustie internă, cât și într-o versiune electrică, întrucât britanicii se adaptează la noile cerințe de emisii impuse de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, potrivit celor mai recente informații, viitorul J-Pace va fi disponibil doar într-o versiune electrică. Pentru moment nu se cunosc alte detalii despre noul model, cu excepția faptului că va concura în același segment cu Tesla Model X.

Potrivit unor informații anterioare, noul model ar urma să fie prezentat în cursul anului 2021. De altfel, presa a relatat recent că Jaguar J-Pace face parte din lista scurtă de 5 modele care vor fi lansate de Jaguar Land Rover în următorii doi ani.

Pe lângă J-Pace, pe lista britanicilor figurează și noul Defender, o nouă generație Range Rover, crossover-ul Road Rover și modelul electric Jaguar XJ.

Toate aceste modele vor fi dezvoltate pe noua platformă MLA a celor de la Jaguar Land Rover, care va oferi posibilitatea dezvoltării unor versiuni mild-hybrid, plug-in hybrid, dar și electrice pentru vehiculele viitoare ale grupului.

Via Motor1

  • Edikkk, miercuri, 23.12.2020 18:51

    Totul migrează pe full electric https://youtu.be/Ovq4Tniknd4

  • @Edikkk, miercuri, 23.12.2020 20:36

    Lasa prostiile. Ce masina ai?

  • Trucker, sâmbătă, 26.12.2020 10:37

    @edikkk nu numai ca n-ai condus un camion, dar n-ai nicio idee despre cum functioneaza businessul transportatorilor de marfa. Ideea cu camionul din filmul ala va trebui sa fie validata si in practica. Poate se va gasi o nisa pentru el probabil, insa businessul in stil mare al companiilor importante se va baza in continuare pe Diesel.

  • Edikkk, sâmbătă, 26.12.2020 15:24

    Măi Trucker 1) acel camion nu era în teste ci era la muncă. 2) dacă aţi văzut prezentarea Tesla Semi de acu mult timp aţi fi văzut cum le curgeau balele businessmanilor din sală Staţi liniştit, la prezentarea respectivă s-a demonstrat clar avantajele camioanelor electrice faţă de vechile diesel Da, şi Nokia au fost telefoane foarte bune dar nu s-au putut lupta cu telefoanele Smart Samsung deşi Nokia tinea bateria peste 10 zile şi Samsung o singură 1 zi Clar?

  • Edikkk, sâmbătă, 26.12.2020 20:15

    http://www.amac.md/Biblioteca/data/22/8/VI/13.pdf de la pagina 44 în jos Qf = Vpf + Vle + Vsp Vpf = Qv + (Sf - Si) Oricum dacă o companie precum Amazon - lider mondial şi în logistică, de au reuşit să implementeze same day delivery pe teritoriul imens al SUA, trece la maşini electrice pentru final miles delivery deja cumparând producţia Rivian şi aşteptând momentul apariţiei Tesla Semi pentru a acoperi restul.... cam avem idee unde se îndreaptă lumea... În Europa în care deşi piaţa unică a serviciilor este şi nu este, cu problemele firmelor de transport, cu angajaţii din Est care atacă piaţa din Vest, cu concurenţă loială sau nu prea, cu preţurile de transfer, declararea de tva, etc e ceva mai complicat poate.... dar şi Europa va ajunge acolo, asta sigur. PS cu maşinile de transport electrice poţi avea din start 1) înjumătăţirea angajaţilor care fac service sau înjumătăţirea costurilor cu service dacă sunt externe 2) înjumătăţirea costului cu carburanţii 3) evitarea completă a furtului de carburant (vezi opririle între Viziru şi popas Hârşova - sic) Cam atât pentru azi

  • Trucker, duminică, 27.12.2020 11:36

    mai baieie, iarasi te faci de ras. cand ti-am zis ca habar n-ai de industria transporturilor si ca ai o imagine gresita bazata pe vizionarea unui clip youtube am avut dreptate. Ce faci tu in continuare este sa te ridiculizezi singur si mai mult. Este clar ca ai zero experienta si cunostinte in ceea ce priveste carausia cu camionul si faci niste grave confuzii si generalizari pe care doar lipsa ta de cultura si de experienta le evidentiaza cat se poate mai bine. Ti-am scris ca nu stii ce indicatori de performanta si de eficienta urmaresc managerii firmelor de transport si tu iute ai cautat pe net niste formule gasite intr-un site din Republica Moldova. Pe bune! Apoi imi dai exemplul cu Amazon care numai firma de transport nu e. E o firma de e-Commerce care are si o divizie de distributie adaptata perfect nevoilor lor (si care nu face servicii pentru altii). Care sunt total diferite de nevoile marilor firme de transport marfa din USA sau sin lumea larga. Pe nisa lor un camion electric poate fi mijlocul ideal de transport, nu neg asta, insa sa generalizezi asta pentru toata industria este dovada de infantilism daca nu de altceva mai grav. Iarasi vad ca stii foarte bine cum sta treaba cu mentenanta si consumabilele. habar n-ai iarsi despre ce e vorba si nu ma mai apuc sa-ti explic acum care e proportia in cheltuieli a acestor lucruri si cum influenteaza ele gradul de utilizare al camionului. E clar ca esti pe dinafara. PS. inca o chestie Ceea ce se intampla in zona in care locuiesti tu (între Viziru şi popas Hârşova) nu e valabil pentru restul lumii. In America sau in Europa dezvoltata nu exista problema furtului de carburant. Saracia materiala si spirituala nu e asa de mare ca la tine. Nu mai cadea in pacatul generaalizarii. Nu exista un panaceu in transporturi si nu va exista niciodata. In viitor vor exista o multime de solutii de transport, ca si acuma, dar nici una nu va fi generalizata decat in mintea unor eco-progresisti cu neuroni mai putini. PSS. Vad ca Am mi-a cenzurat un comentariu unde probabil a deranjat faptul ca faceam referire la casul de la nasul unora prea mici ca sa comenteze lucruri de oameni mari. Ce sa zic? Foarte bine, dar ar trebui sa aplicati dreapta masura la toata lumea zic eu si nu numai eu. O zi bina.

  • Edikkk, luni, 28.12.2020 00:09

    "Măi copile", "Pe bune", ... vă credeţi aşa mare dar nu aţi avut nici bunul simţ să citiţi. Nu există dialog când unul ca dvs doar face monologuri narcisiste Rămâneţi la volanul / biroul dvs cu impresia de buricul pământului şi mult succes în ceea ce faceţi. Un singur lucru : nu am spus niciodată că există o singură soluţie de transport - şi vă apucaţi să criticaţi lucruri care nu le-am afirmat Dar cu indivizi care nu au atenţie, răbdare, respect măcar nu am ce discuta. Sunt tone de indivizi care tot dau lucrare de control la alţii dar ei nu prea ştiu decât ce ştiu şi consideră că ştiu tot. Gata, aţi văzut Rep. Moldova şi ce ziceţi că nu merită citit. Un exemplu de furt combustibil şi gata aţi generalizat dvs că se petrece în locul de unde sunt, în rest nu se fură absolut deloc. Nu, nici ceapă nu aţi mâncat şi nici gura nu vă miroase. Hai pa.

  • Profu', luni, 28.12.2020 10:31

    "Un exemplu de furt combustibil şi gata aţi generalizat dvs că se petrece în locul de unde sunt, în rest nu se fură absolut deloc." La analfabetismul functional mai avem de lucrat. Inca nu intelegi ce inseamna si cum se foloseste verbul "a generaliza", dar il utilizezi. Ha ha ha , cat de amuzant.

  • Edikkk, luni, 28.12.2020 12:06

    Măi profu... Poate scapi din vedere că limba este... vie. În momentul în care peste 80% din vorbitorii ei folosesc un anumit cuvânt, anterior considerat poate greşit, atunci capătă valabilitate. Apoi, oamenii de nimic discută nimicuri. Ca dvs. Nimic la argument. Nici dvs nu aţi citit 13.pdf, nu aţi prezentat contra argumentele, ideile. Gata, urmăriţi cu lupa în comentarii cea mai mică greşeală, vă consideraţi brusc profesor şi să îmi daţi note, apoi aruncând imediat JIGNIRI gen "analfabet funcţional". Concluzia : sunteţi pur şi simplu un om mic dar ce este şi mai rău un om josnic, o nulitate. Spor la căutat greşeli, firmituri.

  • Criticu', marţi, 29.12.2020 10:44

    mai edik, aici nu e vorba ca se schimba un cuvant ca asa vor incultii si limba e vie ca e vorbita si de ei. E vorba ca tu nu intelegi sensul cuvintelor si nu stii sa legi cateva ca sa incropesti o fraza. Asta e problema pe care o cunosc toti cititorii AM mai putin tu. Si vii cu pretentii din astea sa discutam idei?! Ce idei? alea pe care le-ai dedus tu dupa ce ai inghitit pe nemestecate cateva articole de pe niste siteuri obscure. Tu n-ai nicio idee sarmanule. Tu repeti obsesiv cu ceea ce altii te indoctrineaza fara sa-ti dai seama. Ca n-ai cum sa-ti dai seama ca n-ai trecut prin scoala si nici capul nu te duce prea mult. Si vad ca te si oftici pana la urma si degenerezi in injurii. Sezi bland si ia o pauza ca cu cat deschizi gura mai mult cu ata te faci de ras mai tare.

  • Edikkk, marţi, 29.12.2020 16:19

    @Criticu Uită-te în oglindă şi repetă : "Sezi bland si ia o pauza ca cu cat deschizi gura mai mult cu ata te faci de ras mai tare" Ceea ce aţi scris vi se potriveşte de minune. Nu îţi place, nu scrie domnule, şi da, mai bine, lăsaţi-vă ideile dvs în cap, nu e spuneţi, nu avem nevoie de critici preţioşi ca dvs.