Volkswagen a pierdut peste 300.000 de mașini la uzina din Wolfsburg din cauza crizei semiconductorilor
Constructorul german a anunțat că uzina din Wolfsburg, cea mai mare fabrică a Grupului Volkswagen, a pierdut peste 330.000 de mașini din cauza crizei mondiale de semiconductori. În total, concernul a pierdut 1.5 milioane de mașini care nu au putut fi construite.
În 2021, Grupul Volkswagen a fost puternic afectat de criza mondială de semiconductori. În mai multe rânduri, liniile de producție au fost oprite, inclusiv cea de la uzina din Wolfsburg, acolo unde este produs Golf.
Șefa consiliului uzinei, Daniela Cavallo a precizat că, în 2021, doar 400.000 de vehicule au fost produse la această fabrică. Asta reprezintă cel mai mic număr de automobile produse în ultimii 60 de ani. Și mai grav este că uzina din Wolfsburg a pierdut peste 330.000 de mașini, care nu au putut fi produse din cauza lipsei de chipuri, în ciuda numărului mare de comenzi.
Anul acesta, odată cu remedierea crizei de semiconductori, uzina din Wolfsburg va produce circa 570.000 de autovehicule, după cum arată estimările făcute de Cavallo. Asta reprezintă un număr redus de mașini în contextul în care Consiliul Uzinei a stabilit să fie produse cel puțin 800.000 de mașini pe an. Mai mult, uzina de la Wolfsburg își impusese și o țintă de a produce 1 milion de vehicule.
La ședința cu angajații uzinei a fost prezent și Herbert Diess, șeful Grupului Volkswagen. El a declarat că: "Situația componentelor este mai bună, dar în 2022 nu vom fi capabili să producem toate mașinile pe care am fi putut să le vindem". Daniela Cavallo a criticat modul în care a fost gestionată criza de chipuri în interiorul grupului. Pe un ton mai ironic, aceasta a spus că platforma MEB produsă la Zwickau, dar și mărcile Porsche și Audi au avut prioritate mai mare.
De altfel, Porsche a anunțat vânzări record pentru anul 2021, iar Audi a avut rezultate asemănătoare cu cele din 2020.
Cavallo a mai precizat că va trebui să înceapă negocieri cu forța de muncă de bază, lucru care ar putea duce la concedierea unor angajați care au contracte pe o perioadă determinată. De asemenea, renunțarea la schimburile de noapte va duce la salarii mai mici de până la 400 de euro pe lună pentru aproximativ 5000 de angajați ai uzinei.
via Profit
@Tatraurs la 18.02.2022, 10:44 tu ai o obsesie, asta e clar. ce-ar fi sa ti-o rezolvi singur in liniste, ca noi chiar nu avem chef sa auzim zi de zi amarul vietii tale.