Volkswagen Golf-e, primele imagini şi informaţii ale versiunii electrice a lui Golf 7

Publicat joi, 21.02.2013 16:32 de Sebastian Toma

Volkswagen aduce la Geneva versiunea electrică a noului Golf. Golf-e dezvoltă 115 CP, are o autonomie de până la 175 kilometri şi se încarcă de la o priză standard în cinci ore.

Volkswagen Golf 7 va primi la Geneva o versiune electrică, numită Golf-e. În raport cu predecesorul său, prima schimbare este denumirea, vechiul model fiind denumit "blue-e-motion Concept", urmată de actualizările de rigoare la nivelul caroseriei. Deşi marca germană nu a dezvăluit încă informaţii oficiale referitoare la noul său model, publicaţia iberică El Mundo a prezentat detaliile cheie ale Golf-ului electric despre care se spune că va fi introdus în producţia de serie.

Potrivit publicaţiei spaniole, Volkswagen Golf-e are un motor electric de 115 CP şi 270 Nm, care îi asigură un sprint 0-100 km/h în 11.8 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 135 km/h. În raport cu o versiune standard, modelul are grilele din faţă acoperite, blocuri optice redesenate, un set de ceasuri de bord cu un design diferit şi două noi ceasuri montate în bord. De asemenea, afişajul sistemului multimedia a fost actualizat pentru necesităţile unui vehicul electric. Golf-e va avea trei moduri de funcţionare: Normal, Eco şi Range. În cel de-al doilea, viteza maximă este limitată la 120 km/h, iar puterea motorului este limitată la 95 CP. Cel de-a treilea mod de rulare, Range, decuplează automat sistemul de climatizare şi limitează viteza maximă la 95 km/h.

Volkswagen Golf-e are un set de acumulatori litiu-ion de 26.5 kWh, localizaţi sub bancheta din spate, ceea ce nu reduce deloc volumul portbagajului şi creşte masa cu 205 kilograme în raport cu versiunea standard. Acumulatorii pot fi încărcaţi în doar 20 minute de la o priză specială cu trei faze sau în cinci ore de la o priză convenţională. Volkswagen Golf-e se mândreşte cu o autonomie de până la 175 kilometri, în funcţie de condiţiile de temperatură şi stilul de condus abordat.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via ElMundo

  • zarnesteanu, joi, 21.02.2013 16:48

    Un inceput bun. Imi place si treaba cu incarcarea in 20 de minute. Sa vedem preturile.

  • antiqua, joi, 21.02.2013 17:19

    ideea e buna...in schimb utilitatea e limitata...eventual ca masina de oras...mai mult.

  • ven, joi, 21.02.2013 18:44

    @antiqua:de parca alte marci au o utilitate mai mare.Iti spun eu,doar electrice si alte marci sunt limitate

  • O GLUMA DE MASINA, joi, 21.02.2013 20:27

    =)))))))) 135 km/h si 175 km range ..... imi aduce aminte de lastun aceasta asa zisa masina , care este depasita din orice punct de vedere de cam toata lumea ....sper pentru demnitatea lor sa nu scoata porcaria asta pe piata in aceasta formula...

  • gogu, joi, 21.02.2013 23:36

    O mizerie.... Ca sa ajungi la autonomia de 175km iti decupleaza automat clima si limiteaza viteza la 95km/h. Ce gluma .. :))))))))))

  • dan, vineri, 22.02.2013 09:01

    Eu cred ca cei care au votat cu minus comentariile care fac referire negativa la masina ori traiesc pe o alta planeta, ori le-a fost stearsa orice urma de ratiune, de logica, cu toata campania asta ipocrita "cumparati-va electrice ca sa salvati focile si ursii panda". Orice om intreg la cap, care-si foloseste masina si pe distante lungi, nu s-ar gandi sa dea ~40.000 E, cat se anunta ca va costa Golf-ul asta, pe o masina cu asemenea 'performante', fie ea nepoluanta (asta direct, pt ca la priza nu vine curent din spatiu, ci majoritar tot prin arderea de combustibili fosili). Sa ne imaginam putin ca locuim tot in tara asta minunata si vrem sa mergem in concediu, sa zicem, la greci. Avem una bucata masina electrica cu range maxim teoretic de 175 km, in conditii ideale de condus, dar departe de ideale de confort, adica in mijlocul verii, fara clima, stand stresat cu piciorul pe pedala chinuindu-te sa mentii culoarea verde pe bord, adica sa te incadrezi in mers economic. Sa presupunem ca din 175 in 175 km avem norocul, batand din poarta in poarta sau intreband chiar si pe la benzinarii, sa gasim o priza speciala trifazica, desi lucrul asta e aproape imposibil. Rezulta ca pana sa ajungem la destinatie, dupa ce ca ne taram cu o viteza demna de inceput de secol 20 si adaugam prin asta minim 1 ora de intarziere, cu copii plangand de plictiseala pe bancheta din spate si nevasta insistand sa dau drumul la A/C ca murim de cald, mai adaugam minim-minim 2 ore pt opriri de reincarcari rapide. Iar in eventualitatea foarte probabila (cam 99,99%) in care gasim numai prize normale, cele 2 ore se transforma intr-o neverosimila intarziere de...vreo 20 de ore. Adica, pana ajung la destinatie, imi creste barba, literalmente. Probabil, gata divortat si cu ura copiilor fata de mine pe viata. Scuzati-ma, oameni buni, dar tuturor asa-zisilor ecologisti inchipuiti le doresc numai concedii de genul asta. O sa zica unii, "da, dar asta nu e facuta pt asa ceva, ci mai mult pt mers in oras plus imprejurimi". Foarte corect, din punctul meu de vedere sa existe oameni si firme care sa aiba saci de bani cu nemiluita sa-si permita sa dea ~40.000 E pe masina de oras sau de firma. Numai ca asa ceva NU exista in lumea reala. S-a evoluat atat de mult pe masinile si infrastructura conventionala, incat nici un om normal nu se va intoarce la Ana si Caiafa cu asteptarile. Toata lumea se bazeaza acum pe viteza, timp redus, nu-ti poti pierde jumatate de viata in masina doar pentru ca niste mincinosi care fac bani din certificate verzi te mint cu nerusinare ca asa salvezi padurile tropicale. Ori vin cu o solutie ecologica adaptata vremurilor, ori se multumesc sa prosteasca guvernele si falsii ecologisti. Acum dati-mi cate manute rosii vreti voi.

  • Sak, vineri, 22.02.2013 09:31

    @Dan Ai uitat companiile care platesc mai mult de 2000 lei combustibil / luna / masina la angajatii care se plimba doar prin oras (si astia sunt enorm de multi). Te invit sa faci calcule si te asigur ca iesi in castig la astfel de companii cu electricele.

  • dan, vineri, 22.02.2013 09:48

    @Sak De la 15-20.000 pana la 40.000 e o diferenta de 20-25.000, asta insemnand 13-16.000 de litri de benzina, deci 260-320 plinuri. Ca sa fim corecti, luam cat poate duce cu o incarcare o masina electrica numai cu mers in oras. Mai mult de 100 km, si la halul in care merg angajatii firmelor, n-are cum sa duca. Deci pe luna n-ar putea face mai mult de 2200 km, hai 2500 km sa fiu generos. La aceiasi 2500 km, luam cel mai rau caz pt motorizare conventionala, si anume un plin la 400 km. Deci, rotunjit, 6 plinuri pe luna. Asta inseamna, tot rotunjit, ca o masina electrica pleaca cu un deficit de 43-53 de luni. Adica, eu in minim 4 ani de-abia imi scot parleala pe ea fata de una normala? Si asta in conditiile in care curentul electric ar fi gratis. Nu vreau sa dau faliment, multumesc.

  • wtf ?, vineri, 22.02.2013 10:28

    40.000 e? as vrea un singur argument la un asemenea pret de ce as alege un golf care pentru a ajunge la 175 km range aproape ca te lasa fara clima si limiteaza viteza ... si sa nu aleg opel ampera care are o autonomie de peste 500 de km ???? un singur motiv....

  • wtf ?, vineri, 22.02.2013 10:28

    de fapt nu aproape, chiar te lasa fara clima :))))

  • Sak, vineri, 22.02.2013 10:31

    @Dan Uiti: costurile masinii le deduci, drumurile angajatilor in interes pesonal care tu le platesti, servisare etc. Problema cea mai mare o vad la acumulatori in cazul VW si al altora. Solutia Renault mi se pare cea mai convenabila insa. Masina costa cat un diesel si platesti chirie pe acumulatori, putand fi inlocuiti fara costuri. Gandeste-te si la panouri solare, eoliene etc. Te asigur ca nu ar scoate masinile alea daca nu ar avea potential. Numai ca se confrunta cu conceptiile si mentalitatile bine inchegate.

  • foca (facut original cu alumin, vineri, 22.02.2013 10:34

    @dan....vrem sa mergem in concediu, sa zicem, la greci. Avem una bucata masina electrica cu range maxim teoretic de 175 km...bla bla.... nu pari sa fii un tip prost, dane. Dar pleci de la o premisa total eronata pentru a-ti construi un esafodaj pe care (in vazul tuturor) te perii si te mangaii pe crestet de si ne arati tu noua (astora m,ai tampitei) ca "io sunt dastept si nu ma las pacalit de foci si ursii polari" Am sa-mi permit sa fac o mica paralela cu laptopurile din anii '80 (care la vremea aparitiei lor costau cat jumatate de automobill) ori televizoarele cu plasma (care, tot asa, costau cat vechea mea garsoniera) ori cu telefoanele mobile care cantareau 2,5Kg si iti trebuia conditie fizica pentru a le folosi, etc, etc Voi face deci apel la inteligenta ta si am sa te rog sa ti-o orientezi catre o cale mai de bun simt si mai logica: TOTUL are un inceput. Nici laptopurile nu erau folosite in programele nucleare nici cu telefoanele mobile nu puteai cuminica cu ET si nici plasmele nu erau pentru un student rupt in fund. Te-ai prins....nici masinile electrice nu salveaza focile si nici nu te vor duce pana in Grecia. Restu...e poezie "a la dan"....multe zise, nimic spuse

  • dan, vineri, 22.02.2013 11:13

    @Sak TVA la masina se deduce, si carburantul se deduce, jumatate parca, deci ambele tipuri de masini se aliniaza tot cu aproape acelasi deficit intre ele. Deducere limitata ai si la servisare, RCA, rovinieta, ITP, etc. Bateria este un consumabil extrem de scump si da, solutia Renault pare buna, dar pusa pe hartie, e acelasi r***t, dar mai suportabil. Panouri solare, eoliene, pe la noi nu contribuie prea mult la sistemul energetic si creeaza si un paradox: cresc factura la curent pt toata lumea, culmea, pt ca guvernul sa plateasca certificate verzi celor care investesc in asa ceva. Si la panouri solare, daca faci un calcul si vezi ce viata au si la cat timp tb sa le schimbi, rezulta ca pt un investitor de genul asta se vor plati certificate verzi forever. La eoliene, intretinerea e un calvar, iar daca mai ai si ghinion cu pale rupte, ai pus-o. Crede-ma, am incercat sa investesc in asa ceva, eu VREAU ecologie si sunt PENTRU un aer mai curat, dar nu prin pacaleala asta. E pur si simplu o noua metoda de a rula banii si atat. La noi la firma intotdeauna am recomandat la achzitii de masini sa se cumpere cele mai putin poluante posibil si chiar am insistat, cu riscul unor injuraturi de morti si mama de la colegi, sa se tina cat mai mult in frau cheltuielile cu combustibil prin carduri limitate, foi de parcurs si tot ce trebuie. Apropo de cheltuielile angajatilor in interes personal, mai ales cu combustibilul: consider ca firmele care accepta sa ceva isi merita soarta de a da faliment. Marii producatori lanseaza asa ceva, dupa parerea mea, tocmai pt a sustine aceasta afacere cu certificate verzi, cu taxe pe CO2 si cu alte scheme financiare. @Foca Tu vorbesti acolo despre tehnologii cu adevarat noi, de inventii, cu potential enorm de asimilare de catre piata. Masina electrica e pe pamantul asta de pe la incepututl anilor 1900, daca nu stiai. Si atunci tot asa era, cu caratul de zeci sau sute de kg de baterii. Scuza-ma, dar in 100 de ani, eu aveam pretentia ca am evoluat. Raportand la ce spui tu, tb sa avem baterii la masina cat cele de laptop care sa duca minim 500 km si sa se incarce in max 5 min. Nu vreau sa par ca sustin teoria conspiratiei, dar eu cred ca tehnologiile astea exista de ceva timp si s-ar putea implementa. Totul are inceput, dar un lucru inceput de 100 de ani si taraganit asa pana la limita la care ne-am intors inapoi in timp nu pare sa fie un inceput promitator, nici macar un serios ca solutie efectiva, de viitor. Te-ai gandit ce se intampla cu pila de combutibil, de ce unele companii par sa se indrepte catre solutia asta? Nu crezi ca o incarcare de 2 min, o distanta de 500 km parcursa cu un plin si vapori de apa pe teava de esapament suna mai bine decat 100 kg de baterii poluante chimic la fabricare, cu 175km chinuiti si 5 ore de incarcare?

  • Jean, vineri, 22.02.2013 13:03

    Pentru atotcunoscatori, Golf-e e incercarea marii "electrice" cu degetul de catre VW. Asa cum spune si foca, totul are un inceput. Alta chestie e ca masina asta nu e facuta pentru Europa de Est, nici macar centrala. As fi surprins sa vad o masina ca asta in Romania, sa stiu ca un roman e mai hipster decat ala cu Bugatti. Fac apel la inteligenta pe care o avem nu la spiritul de romanas: masina e facuta pentru Germania, chiar as zice Germania de Vest (Frankfurt, Koln, Bonn etc) unde distantele dintre orase sunt foarte mici si ai nevoie de o masina subventionata pentru a merge la servici, destul de mica, probabil ca ai acasa deja un CC sau un Passat. Si cred ca subventia pentru Golf-e va fi de cel putin 6000 de Euro in Germania. As fi preferat un GTD hibrid, dar cum VW e de abia la inceput, cred ca Volvo V60 hibrid e mai potrivit in momentul asta.

  • polar...ursul polar, vineri, 22.02.2013 13:44

    @dan vai bibicule cum le stii tu pe toate si ca masina electrica e de o suta de ani. Dar i-a spune-mi tu...cam de cand tehnologia masinii electrice este cu adevarat abordata? Si daca nu stiai nici macar de cand tehnologia acumulatorilor cu adevarat performanti a prins la populatie (vezi laptopuri/telefoane mobile)....S-a tot taraganat abordarea problemei dintr-un singur motiv: ineficienta economica. Si cine da ineficienta economica? Lipsa peietei de desfacere. Care ai ghicit este chiar acceptul clientilor de a incerca si altceva. Si inchei cu un lucru pe care nu il stiai: tehnologia pilei cu combustibil nu pare sa dea rezultatele scontate cu toate aliantele inter-concurentiale. Cel mai la indemana ramane electricitaea. Este un pas inainte (indiferent de parerea ta - de care mi se flutura), este un pas intermediar catre tehnololgii mai performante, dar macar se poate vedea (printre atatia pesimisti atot-cunoscatori ce pun caruta in fata boilor) ca ceva se misca si usor usor exista alternative la combustibilii fosili. PS...iti place ori nu full-electricele vor aparea in masa inaintea celor cu pila de combustibil (care cu buna stiinta omiti sa spui cam de unde provine acesta)

  • Neo, sâmbătă, 23.02.2013 00:56

    La un moment dat se zvonea ca de mare viitor alimentarea masinilor electrice cu (izotopi de) toriu. Durata de viata a sursei de energie (complet sigura, inclusiv in caz de accidente) depasea durata medie de viata a masinii (in traducere - nu ai nevoie de prize etc. pentru toata viata masinii, fara limitare de viteza, kilometri parcursi, climatizare etc.). O masina care nu are nevoie de pompe de combustibil sau/si prize niciodata. Autonomie nelimitata, de la o sursa de energie de marimea unui rezervor de lichi de spalat parbrize - sau, daca va place, a unui laptop. Toate bune si frumoase, dar tehnologia asta unde a disparut? In sertarele vreunui mare petrolist (cu alte interese)? Nu toti care ar cumpara patentul ar face-o pentru a-l folosi, unii l-ar cumpara tocmai pentru a nu-l folosi... sau nu inca, in orice caz.

  • ursul polar, duminică, 24.02.2013 19:56

    Numele meu este ursul polar si cred ca tehnologia masinii electrice este complet noua sau scumpa, nici gand sa imi treaca prin cap ca toate corporatiile astea auto urmaresc profitul maxim si prin marketing pacalesc ursi ca mine care hibernam tot anul ca tehnologia este foarte noua sau foarte scumpa. Nu... nici gand sa ma gandesc la asa ceva...cu atat mai putin la faptul ca e mai usor sa investesti 3 lei intr-o autonomie scazuta si sa ceri 40-50k pe motiv ca ar fi electrica obtinand un profit urias, eu inca am impresia ca firmele astea auto ne vor binele, iar inginerii lor se lupta zi de zi sa gaseasca un nou mod de a marii autonomia masinilor electricce cu un pret cat mai scazut, ba chiar nici nu m-am gandit vreo secunda ca tehnologia asta ar exista de foarte multi ani, nici gand de asa ceva, eu diger orice informatie, doar sunt ursul polar. salut pe aceasta cale si fratii de la polul nord si pe eschimosul bob care imi mai repara masina si toate cele bune tuturor. no, pa.

  • aurora boreala, marţi, 26.02.2013 01:31

    no d'apoi eu cred in teoria conspiratiei...si chiar daca va place sau nu,dane ,ursu polar si altii, tot sclavi vom ramine si in epoca electricelor si in epoca combustibililor fosili sau a pilelor atomice sau a unui eventual perpetuum mobile(de ce speta vreti voi)....numa treebuie sa ai capacitatea de a privi lucrurile in ansamblul lor si cit mai de sus...no viata lunga va doresc sclavii mei!!!

  • Catalin, marţi, 19.03.2013 11:41

    Masinile electrice de acum 100 de ani..au fost doar sub steagul testelor si inventiilor. Nimeni nu a produs asa ceva intrucat nu era rentabil. nimeni nu a mai incercat de atunci sa dezvolte aceasta ramura pentru ca traim in era combustibililor fosili. Acum era asta se cam termina, pofta de bani nu. Masinile electrice produse in serie sunt un concept nou. Repet, NU masini electrice, Masini electrice PRODUSE in SERIE. Sunt convins ca exista variante de a produce masini cu autonomie mult mai mare, dar curentul electric alternativ costa mai putin decat combustibilul. Asa ca vor concepe masini care sa mearga putin, sa fie incarcate des. Exista o intreaga strategie de piata. Exista o intreaga industrie ce va depasi industria petroliera. Si da, in unele zone energi electrica e in mare parte produsa cu ajutorul combustibililor fosili, dar in multe tari energia e produsa altfel si din ce in ce mai des (solara e doar un exemplu prost avand un coeficient nesemnificativ, dar nucleara..nu mai zic). Asa ca, se poate mai mult dar atat se vrea, usor usor o sa vedeti ca totul va fi diferit. Ar fi pasul prea mare, ar produce haos o trecere brusca de la conventional la non-conventional. Parerea mea.