Volkswagen integrează ChatGPT în mașinile sale

Publicat sâmbătă, 22.06.2024 13:30 de Silvian Irimia

Volkswagen face un pas înainte când vine vorba de integrarea inteligenței artificiale în mașinile sale. Aceștia au spus că au integrat ChatGPT pe câteva modele din gamă.

Volkswagen a vorbit despre integrarea ChatGPT de câteva luni, dar acum este în sfârșit aici și promite să îmbunătățească experiența pe care o are șoferul cu inteligența artificială. Tehnologia poate fi găsită pe toată gama ID., precum și pe noile modele Golf, Tiguan și Passat.

În loc ca pasagerii să fie nevoiți să tasteze, ChatGPT este accesat folosind asistentul vocal IDA. În timp ce IDA permite pasagerilor să controleze o varietate de funcții, cum ar fi sistemul de control al climei și sistemul de navigație, ChatGPT promite să „meargă mult mai departe” de atât.

De exemplu, Volkswagen a spus că puteți folosi ChatGPT pentru a afla informații despre atracții turistice sau cum a jucat echipa preferată aseară la EURO 2024. Producătorul auto a mai spus că acesta poate chiar să ajute copiii să-și rezolve problemele de matematică. În timp ce unii asistenți vocali necesită să vorbiți un pic robotic, Volkswagen spune că sistemul lor permite limbajul natural și nu va necesita ca șoferii să-și ia ochii de la drum.

Volkswagen a mai spus că proprietarii nu trebuie să creeze un nou cont sau să descarce o nouă aplicație, deoarece trebuie doar să spună „Hello IDA” sau să apese un buton de pe volan. Cu toate acestea, ChatGPT este disponibil doar într-un număr limitat de limbi, adică engleză, spaniolă, cehă și germană.

Deși vor exista, fără îndoială, preocupări legate de confidențialitate și securitate, Volkswagen spune că „în niciun moment ChatGPT nu obține acces la datele vehiculului” și informațiile sunt trimise anonim către ChatGPT. Producătorul auto a mai spus că întrebările și răspunsurile sunt șterse imediat pentru a se asigura că informațiile sunt păstrate private și confidențiale

 • George Simion, sâmbătă, 22.06.2024 20:17

  deci te duci cu vw la itp linistit acum, "trateaza" direct AI-ul spaga cu mecanicii de acolo..

 • Dutz, duminică, 23.06.2024 12:28

  Asta e bun pentru mine și inexorabil ca putem sa întrebăm masina dacă cel de pe contrasens e Edikkk.

  Dutz, duminică, 23.06.2024 16:20

  Ca să ce?

 • Banditos, luni, 24.06.2024 11:02

  Sa va "pupati".

  Dutz, luni, 24.06.2024 18:09

  Weekend greu banditos? A pierdut România și nu poți genera nimic care să fie în același timp inteligent/ironic/sarcastic?… hai fă un efort ca naiba, ca nu-i totul pierdut ;)

 • Dizăl Rulz Forevăr, luni, 24.06.2024 11:30

  Întrebarea arzătoare e dacă semi TDI cu I-ul roșu, semiful opșăn, include și ChatGPT.

 • Banditos, luni, 24.06.2024 14:07

  2000 - 2024....full fara pele, boss! 2024 - .... ciatgipiti, care stie babasha, tzanca si ultimele mixuri, boss!

 • ds, marţi, 25.06.2024 12:44

  Chiar se simțea o nevoie acută. : ))) Adevărul este că, exceptând producătorul, care mai bagă niște bani la tescherea, nu știu câți exultă de bucurie că au băgat opțiunea asta.

 • alex_cu_a_mic, marţi, 25.06.2024 13:34

  Nu stiu ce studii fac astia si de unde rezulta ca lumea se topeste dupa chatgpt in masina dar cred ca prelucrarea rezultatelor se face cu un "soft ilegal" care detecteaza ca datele sunt pe "bancul de prelucrare" si le inverseaza. Altfel nu-mi esplic cum de se dau de ceasu mortii sa bage un feature care va fi folosit sporadic de probabil 10% din cumparatori si frecvent de probabil sub 1% din cumparatori.