Volkswagen oprește producția lui Polo în Spania. Modelul va fi produs în Africa de Sud

Publicat luni, 23.09.2024 11:02 de Tiberiu Safta

Volkswagen a anunțat că a oprit producția celui mai accesibil model al său, Polo, la uzina de la Pamplona din Spania. Această uzină se află în pregătire pentru viitoarea producție de mașini electrice, în timp ce producția lui Polo va fi mutată în Africa de Sud.

După 40 de ani de producție la uzina de la Pamplona, Volkswagen pune capăt producției lui Polo în Europa. Asta pentru că fabrica spaniolă va fi acum readaptată pentru a produce viitoare mașini electrice accesibile. Începând din 2026, la această uzină vor fi produse două SUV-uri electrice noi. Dintre acestea unul va avea siglă Volkswagen, iar celălalt va purta sigla Skoda.

Cât despre Polo, producția modelului subcompact va fi acum mutată în Africa de Sud, la uzina de la Kariega. În ultimii ani, vânzările lui Polo au scăzut după ce clienții mărcii au început să cumpere mai multe SUV-uri de dimensiuni mici, cum ar fi modelele T-Roc și T-Cross.

De la începutul anului și până la finalul lui august, Volkswagen Polo s-a vândut în 90.107 exemplare. Potrivit Dataforce, Polo este al 8-lea cel mai vândut model de dimensiuni mici în Europa. Ca o comparație, în urmă cu 10 ani, vânzările lui Polo erau aproape duble față de cele din prezent, iar acesta era al 4-lea cel mai vândut model de dimensiuni mici în Europa.

Volkswagen a produs 8.4 milioane de exemplare Polo la uzina de la Pamplona, începând din 1984. Ultimul exemplar a fost produs în iulie. Acest exemplar a fost vopsit în albastru și a primit motorul de 1.0 litri TSI de 95 de cai putere.

via Automotive News Europe