Volvo, primul brand cu modele antialergice

Publicat miercuri, 26.11.2008 16:33 de Bogdan Mirică

Toate tapiseriile regasite pe modelele Volvo au fost certificate ca fiind antialergice de catre Oeko-Tex.

Atunci cand esti deja considerat unul dintre cele mai sigure branduri auto din lume, incepi sa iti concentrezi atentia si asupra altor detalii care sa perfectioneze modele din propria gama. Asa se pare ca a facut si Volvo, care a primit de curand recunoastere internationala pentru inca o calitate aparte a modelelor sale.

Este vorba despre tapiserie, care a fost certificata de Oeko-Tex ca fiind antialergica. Aceasta recunoastere se aplica tuturor modelelor din gama constructorului suedez. Volvo devine astfel unicul producator de automobile din lume care respecta aceste reglementari pentru toate modelele sale.

Suedezii s-au aratat deosebit de incantati de noua distinctie, fiind convinsi ca aceasta recunoastere va amplifica sentimentul de siguranta la bordul unui Volvo. Motivatia este simpla: aproximativ 40% dintre noi suntem alergici sau sensibili la anumite materiale textile.

Suedezii au fost constienti de aceasta statistica si au inceput sa introduca tapiserii antialergice pe modelele sale inca din 1998, odata cu noul S80.

Pentru a indeplini reglementarile impuse de Oeko-Tex Volvo testeaza pana si carpetele si centurile de siguranta din interior. Testele determina daca peste 100 de substante sau emisii depasesc un anume nivel considerat limita. 

via | WorldCarFans  

  • Bogdan, miercuri, 26.11.2008 19:32

    Respect Volvo

  • VIPER, joi, 27.11.2008 12:07
    primul brand??!!

    "Volvo, primul brand cu modele antialergice"... Publicistica de 2 lei... Ia mai studiati un pic va rugam... Ford a primit certificari de 100% antialergice de multa vreme... Focus 2, Mondeo Mk4 etc sunt certificate de ceva vreme (inca de la lansare). Ba mai mult, Ford a fost certificat 100% antialergic nu numai la stofe ci si la materialele din care este construit habitaclul!

  • tony, joi, 27.11.2008 12:31

    dar tapiseria alergica la prosti ar fi putut sa o lasa sa nu ne trezim cu bizoni precum "Anitiaudi" la volan ...zic eu ca e de dorit ca o masina care se respecta sa poata oferi aceasta facilitate free / no extra tax ca bizonul in cauza sa nu se mai vada superior la volan si prin commenturi cand isi conduce mult visatul "T5" cica...(atitudinea lui de idiot e precum cea a tiganilor cu qiu 7 deci s-ar putea folosi de o platforma comuna )