Volvo, victima unui atac cibernetic. Au fost furate date din departamentul de cercetare și dezvoltare
Constructorul suedez a devenit victima unui atac cibernetic. Compania a confirmat că au fost furate date importante din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare. Evenimentul va avea un impact negativ asupra producției de mașini.
Volvo a avut parte zilele trecute de un atac cibernetic. Într-un comunicat oficial al companiei, se anunță că mai multe date din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare au fost furate. Imediat după detectarea atacului, Volvo a luat o serie de contramăsuri de protecție prin restricționarea accesului la proprietatea sa și notificarea "autorităților competente”.
O investigație a atacului a fost deja demarată și, conform aceluiași comunicat, producția de mașini va fi afectată în urma acestui eveniment. Din fericire pentru Volvo, se pare că nu au fost furate informații despre clienții mărcii. Cel mai probabil, atacul a vizat furtul de proprietate intelectuală.
Un purtător de cuvânt Volvo a declarat pentru publicația Reuters că aceștia au fost abordați recent de către o parte terță. Nu se știe, deocamdată, dacă acel terț a fost un grup de cercetători în securitate sau chiar grupul de atacatori.
Nu este pentru prima dată când un constructor are parte de un astfel de eveniment. În 2017, spre exemplu, Renault și Nissan au fost victimele unor astfel de atacuri. Biroul Federal de Investigații (FBI) din Statele Unite a avertizat, în urmă cu doi ani, că industria producătoare de mașini este vulnerabilă atacurilor cibernetice. Hackerii vizează, în principal, furtul de informații personale, de proprietate intelectuală, precum și infectarea rețelelor cu viruși de tip “ransomware”. Experții avertizează, de asemenea, că metodele de atac ale hackerilor variază de la atacuri cu forță brută până la scheme de tipul „phishing”.
via Carscoops
Indiscutabil că atacul a fost clocit şi coordonat de perfida Triadă, care îşi roade unghiile de invidie că Volvo este atât de avansat tehnologic (în mod stelar chiar). Păi logic că R&D-ul a fost vizat. Ba încă obiceiul din timpul Războiului Rece de a săpa tuneluri pentru a ajunge în Berlinul de Vest îi va inspira pe mentorii Dieselgate, care şi-au propus să ajungă sub uzina Tesla, pe care o vor arunca în aer (desăvârşind, astfel, opera birocraţiei locale).