Audi A3 Sedan

2.0 TDI 150CP Man Ambition
4.5
de Sebastian Toma, Foto: Ciprian Mihai, joi, 12 decembrie

Crescătoria de sedanuri

De obicei, când un constructor de volum transformă un hatchback în berlină sau invers, ceva niese prost. Undeva se strică "jucăria". Dar Audi nu este un constructor de volum, iar A3 a fost gândit de la început să fie disponibil atât în versiune hatchback, cât şi în versiune berlină. Tocmai de aceea, lucrurile au ieşit diferit faţă de cum ne-am fi aşteptat.

Pentru scurtă vreme, Audi A3 Sedan a fost singura berlină premium de segment compact oferită pe piaţă. Aceasta a umplut golul lăsat de Volvo S40 şi a fost acompaniată rapid de noul Mercedes-Benz CLA, echivalentul său din gama rivalilor din Stuttgart, un sedan cu alură de coupe.

Mărturisesc că nu aveam aşteptări foarte mari de la acest model, deoarece mă temeam că va fi la fel ca multe compacte hatchback transformate în berline sau că va da senzaţia de surioară-matrioşka a lui A4. Ei bine, cu toate că este fratele mai mic al lui A4, noul A3 Sedan a primit propria sa personalitate, iar rezultatul final m-a făcut să regret îndoielile iniţiale.

  • vianu, joi, 12.12.2013 15:30

    mi-ar place un comparativ intre A3 Sedan si VW Jetta. Cele doua modele (vizual) sunt aproape identice. Ceea ce e cam...aiurea http://www.automarket.ro/test-drive/audi-a3-sedan-20-tdi-54420.html#/10 http://www.volkswagen.ro/modele/jetta/galerie dar cel mai mult imi plac cei 3200Nm cuplu :)

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 22:27

    @vianu Ai vazut cumva grila aia uriasa tipic Audi la Jetta ? Farurile agresive ? Hai sa zic ca spatele si lateralul aduce destul de mult cu VW. Dar in rest nu prea.

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 23:11

    Era sa uit...a primit 4.5 ? Mai mult ca E coupe ? :))