Audi A3 Sedan

2.0 TDI 150CP Man Ambition

Tinuta de drum

4.5

Audi A3 Sedan vine cu o suspensie foarte bine calibrată. Aceasta asigură un nivel bun al stabilităţii, stabilind un mic etalon în clasă. Aşteptăm cu drag răspunsul rivalilor de la BMW şi Mercedes-Benz pe acest subiect. 

Supensia este orientată predominant spre confort şi amortizează bine majoritatea denivelărilor. Cu excepţia cazului în care locuieşti pe o stradă "cariată", te vei simţi bine la bord. Dacă eşti ghinionist, vei avea parte de o călătorie uşor mai confortabilă decât cea oferită de o berlină compactă din portofoliul actual al VAG. Atunci când situaţia devine mai dinamică, A3 Sedan nu dezamăgeşte, păstrând un comportament aproape neutru, cu un iz subtil de subvirare.

Exemplarul testat se mândrea cu sistemul opţional Audi Drive Select, care permite alegerea setărilor suspensiei şi modificarea acestora alături de cele ale motorului, fiind disponibile modurile Comfort, Auto, Dynamic şi Efficiency. Diferenţa dintre acestea este destul de subtilă, dar o remarcăm la nivelul direcţiei şi la răspunsul motorului la acceleraţie. 

Că tot am ajuns la direcţie, A3 Sedan vine cu o direcţie cu feeling uşor artificial către cel de la volan, cu toate că oferă un nivel ridicat de precizie.

  • vianu, joi, 12.12.2013 15:30

    mi-ar place un comparativ intre A3 Sedan si VW Jetta. Cele doua modele (vizual) sunt aproape identice. Ceea ce e cam...aiurea http://www.automarket.ro/test-drive/audi-a3-sedan-20-tdi-54420.html#/10 http://www.volkswagen.ro/modele/jetta/galerie dar cel mai mult imi plac cei 3200Nm cuplu :)

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 22:27

    @vianu Ai vazut cumva grila aia uriasa tipic Audi la Jetta ? Farurile agresive ? Hai sa zic ca spatele si lateralul aduce destul de mult cu VW. Dar in rest nu prea.

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 23:11

    Era sa uit...a primit 4.5 ? Mai mult ca E coupe ? :))