Tinuta de drum
În segmentul premium, fie că vorbim despre SUV-uri sau despre berline, manevrabilitatea va fi în general superioară celei oferite de modelele de volum. Dar, indiferent de tradiţia pe care o are marca ta în spate, nu poţi să te lupţi cu forţele fizicii. Să mişti într-un mod controlat aproape 2.2 tone pe patru petece de cauciuc este o provocare pentru un inginer, iar să faci asta cu eleganţă poate să devină chiar cea mai grea sarcină din carieră.
Mercedes-Benz ML are o suspensie orientată în mod evident spre confort. Chiar şi pe modul Sport, remarcăm un nivel de ruliu al caroseriei care se manifestă discret în ciuda sistemului Active Curve System, care ar fi trebuit să atenueze acest lucru. Partea bună este că pe modul de iarnă sau în cel automat, ML îţi oferă senzaţia de covor fermecat, absorbind în tăcere imperfecţiunile mici şi medii ale suprafeţei de rulare.
Ca orice model din acest segment care se respectă, ML are o suspensie cu o gardă la sol variabilă. Există două moduri de off-road, iar transmisia beneficiază şi de un reductor. Am riscat integritatea barelor de protecţie pentu o scurtă sesiune off-road, unde am descoperit că ML este la fel de confortabil şi în afara şoselei, dar ai nevoie de timp să te obişnuieşti cu ideea că poţi să distrugi componente în valoare de multe mii de euro dacă nu eşti atent când abordezi anumite obstacole.
Direcţia lui ML nu impresionează, însă. Aceasta nu oferă un nivel de feeling comparabil cu cel găsit în gama concurenţei bavareze, de exemplu, fiind mai apropiată de ceea ce ne oferă Audi în gama Q7. Volanul este uşor de manevrat, dar nu îţi lasă senzaţia de precizie maximă.
As mai adauga la "nu ne-a placut" si lipsa unui motor diesel de peste 300 de cai. Eu cunosc personal pe cineva care vroia noul ML, dar si-a luat X5 4.0d, tocmai din cauza motorului.