Nissan Note

1.5L 90CP MT5 Tekna

Interior

4.0

Cei de la Nissan au ales să simplifice bordul lui Note, acesta ieșind în evidență prin două zone de "acțiune": cea a display-ului touch pe care îl regăsim în aceeași formulă pe Clio și pe gama Dacia și cea a sistemului de climatizare, ale cărui butoane sunt reunite într-un cerc care are în centru un ecran simplu care pare lăsat în urmă la capitolul calitate percepută.

În rest, Nissan Note merge pe cartea plasticului dur pe bord și a celui polișat negru pe consola centrală. E vorba despre celebrul piano black care a făcut înconjurul industriei auto în ultima perioadă mai repede decât a făcut-o apariția ESP-ului în serie, de exemplu. Nu e neapărat rău estetic, însă amprentele lăsate pe această suprafață vor face mult mai ușoară misiunea unei echipe de detectivi în cazul în care aveți gânduri necurate în viitor.

Interesant este faptul că Note nu-și uită originile și simți că ai la dispoziție ceva mai mult spațiu vertical decât la alte modele din acest segment, implicit pe bancheta din spate. De fapt, până și poziția la condus e ceva mai ridicată, astfel că, la volanul lui Note, am avut flashback-uri din testul cu Juke. Ceea ce nu-i neapărat rău.

La plusuri se mai încadrează şi scaunele cu tapiţerie mixtă piele-textil, care se numără printre cele mai confortabile dintre cele pe care le-am testat prin segment.

  • Andi, luni, 02.12.2013 11:46

    Hai ma... asta e masina de 19 mii?...

  • hulk, luni, 02.12.2013 12:30

    Prea scump,astia s-au dilit. La banii astia iei masina mult mai buna. Plus ca Nissan nu sta prea bine nici cu fiabilitatea, ultimele topuri de fiabilitate dovedesc asta. Sincer, nu as cumpara nimic din gama Nissan, bineinteles excluzand modelele sport.

  • antonny, luni, 02.12.2013 20:45

    @Automarket ....Nissan care este unul de segment B "plin", adică un rival de același nivel pentru mai-marii clasei: Clio, Fiesta, Polo sau 208 ......ce cauta Clio, Fiesta, Polo sau 208????.......pai Ford B-max ,Opel Mervia unde le gasim ?????

  • xxx, marţi, 03.12.2013 09:46

    La 13000€ imi iau Stepway diesel fara cea mai mica parere de rau Cand am vazut primele imagini m-am pacalit cu aprecierile, au probleme cu lufturile la caroserie (foto 9,10) si buba aia de unde se regleaza aerul conditionat este oribila Nu-i inteleg vand Juke incepand de la 15000€

  • Scrooge, marţi, 03.12.2013 13:52

    @antonny dupa cum am mai scris si in trecut despre acest model, presa auto musca momeala celor de la Nissan care in lipsa unui concurent veritabil pentru Clio, Fiesta, Polo..... au trecut din pix acest model drept concurentul lor. Ca si dimensiuni ale caroseriei sunt aproape identice cu cele ale generatiei precedente care era pe bune un MPV, concurent cu B-Max, Meriva...etc. In consecinta forma exterioara, spatiul interior aparte cu dotari specifice (tavitze pe spatele scaunelor, cotiera prinsa de lateralul scaunului, portbagajul, modularitatea interiorului), si in special pretul :) nu fac decat sa-l reconfirme ca fiind un MPV veritabil.

  • autopassion, marţi, 03.12.2013 16:30

    Masina buna! La dotarile ei si luand in calcul ca-i japoneza, isi merita banii. Sigur o sa fie carcotasi cu diverse alte afinitati, care o sa comenteze ca are ceva tehnologie Renault sau ca e facuta in Anglia, deci nu-i japoneza, insa consider ca astea-s calitati si-i mai japoneza de 1000 de ori decat un Seat facut chiar in Spania de exemplu, cand Seat sau Skoda tipa Vw prin toti porii, deci personalitate zero....clar un minus. Note a fost oricum vazuta ca una dintre cele mai fiabile masini din lume in nenumarate analize international; sper sa-si pastreze reputatia odata cu schimbarea de directie.

  • George, marţi, 03.12.2013 17:55

    Eu am testat-o si e foarte confortabila. Imi place in mod special bordul si consola centrala. E diferita, e altceva! Inototdeauna am intrebat la Nissan de o masina mai spatioasa decat Micra si parca mi-au citit gandul. Nu stiu, cred ca varianta de 1.2 100cp mi se potriveste cel mai bine.

  • alex, miercuri, 11.12.2013 12:01

    @Automarket. I-ati gresit incadrarea in clasa, la fel cum zicea un cititor mai sus. Note e in clasa cu Meriva, Roomster, C3 Picasso, B-max sau Fiat 500L. Ce-i drept nici in comparatie cu aceste modele nu sta bine din punct de vedere al pretului dar arata ceva mai bine decat comparatia pe care ati facut-o voi. Pentru modelele folosite in articol ca si rivali, Nissan il are pe Micra.

  • razvanis, miercuri, 11.12.2013 23:05

    Tehnologie japoneza , pffff ... ma umfla rasu, ce A6 isi ia baietii de la Nuremberg de 19 mii de euroi, aoleu ...

  • Tudor, marţi, 24.12.2013 12:10

    @razvanis, sper ca nu ai pretentia sa te ia cineva in serios la asa exprimare de copil al strazii, nu? Nu conteaza raspunsul tau oricum, verdictul e trist.