BMW M4 CS

3.0 Benzină Biturbo

Interior

4.5

Dincolo de portiere o să descoperi o ambianță ușor austeră, dar presărată din plin cu elemente sportive capabile să-ți mângâie ego-ul.

Scaunele față sunt unele cu adevărat speciale. Pentru că știe ce transpirații reci se vor scurge pe spatele pasagerilor față atunci când mașina asta ajunge pe circuit, BMW a creat niște decupaje în spătare, oferind mai mult aer. Suportul lateral al scaunelor este impecabil, tetiera preia blând toate capetele care cad pe spate în momentul accelerației, iar amestecul de piele cu alcantara te face să te simți special.

Nu mai vorbesc despre logo-ul M4 aplicat pe spătarul scaunelor, iluminat atunci când deschizi mașina. Cred că e prima mașină din lume care vine cu acest detaliu mărunt, dar atât de spectaculos.

Ca și partea superioară a volanului, planșa de bord este îmbrăcată în Alcantara. În plus, vine cu logo-ul CS perforat chiar în dreptul pasagerului dreapta.

Portierele sunt și ele o adevărată operă de artă: construite din fibră de carbon, pe care o vezi și o atingi cu plăcere. Problema ar fi că, în timp, orice lovitură sau zgârietură va lăsa urme inestetice. Fibra de carbon folosită la nivelul portierelor, scaunele speciale, lipsa unor elemente de confort esențiale în segmentul premium, cum este climatizarea pe două zone, sunt compromisurile care ajută M4 Club Sport să cântărească doar 1580 de kilograme, cu 32 de kilograme mai ușor decât un M4 standard.

Revenind la interior, trebuie să mărturisesc cu smerenia unui bărbat care admite că și-a înșelat soția, că îmi place foarte mult și bucata de textil, cusută în culorile M (același motiv ca și pe centurile de siguranță), folosită pentru a trage ușa atunci când ești în interior.

Nu-mi place însă că, folosirea unor fețe de uși din fibră de carbon a dus la dispariția spațiilor de depozitare din portiere. Nu ai unde să mai arunci sticlele, portofelul și alte nimicuri. De fapt, dacă ar fi să fac o confesiune, cred că în M4 CS începi să apreciezi cu adevărat spațiile de depozitare dintr-o mașină. Sunt atât de puține, încât o să te exaspereze detaliul ăsta. Ca de altfel și lipsa unui mâner montat pe plafon în dreptul pasagerului dreapta. Ar ajuta mult atunci când pe cel de la volan îl ia valul și se urcă pe accelerație în viraje.

Nu are rost să vă spun că pe locurile din spate se stă la limita decenței, iar portbagajul este suficient pentru bagajele pe care le luați câteva zile la circuit. Încape și un cort, încap și niște saci de dormit, dacă vreți să campați chiar pe marginea circuitului. 445 de litri, adică este ușor mai mic decât cel al lui Audi RS5, dar cu mult mai mare decât al rivalilor Porsche 911 și Mercedes C63 AMG Coupe.

  • Kirotractor, luni, 08.10.2018 10:21

    Bine găsit titlul, deși la modul obiectiv ar fi fost mai corect *Asasin SUPRA-plătit*, din moment ce un M5 (600 CP, 4x4) costă mai puțin. Și aici cred că-i vorbirea de o demonstrație de forță/tehnologie din partea BMW. Clar însă că bavarezii nu l-ar produce nici pe M4 CS dacă n-ar exista... cerere - inclusiv din partea unor pasionați (era să scriu maniaci :-)) de genul americanului ăla cu M4 CS cireașă pe tortul unui M2 - dacă nu cumva, doamne feri, bomboană pe colivă. Acu nu știu cîți practicanți ai turelor pe circuit(ele ungurești) sînt pe la noi, dar se va vinde probabil și aici. Rămîn totuși la părerea că și un *modest* M140i îți poate *rupe capu* cu maxim succes. Și cu cheltuială mult mai mică.

  • SIMPLE MINDS, luni, 08.10.2018 10:52

    Daca unii dintre noi o aleg pe Sylvia Kristel (evident la zenit :-)) in dauna Alinei Plugaru n-o sa insemne ca se afla sub nivelul marii dpdv al abordarii auto ?:-)) Nu m-as hazarda sa afirm ca atatea declinari ascendente ale puterii si implicit cuplu motor (eu avand cunostinta de vreo patru pentru CP si vreo doua ptr. cuplu) in cazul celebrului coupe de clasa medie nu au fost facute fortuit ,ci doar pentru a contracara concurenta care n-a ezitat sa vina chiar cu valori de peste 500 CP. Ca un sedan milanez a fost mai *harnic* pe Ring cu sase secunde decat M4 CS si mai *prietenos * cu portofelele noastre cu echivalentul unui 114d reprezinta detalii care chiar meritau sa fie *uitate* de mentionat in articol. De salutat oricum prezenta unui BMW *asortat* c-un Otto pe AM fiindca nu faceti altceva decat o propaganda excelenta normalitatii.

  • bogdanm, luni, 08.10.2018 11:17

    Multumim pentru comentariu, @kirotractor. Ne-am amuzat :) Da, BMW face și mașini accesibile care iti pot rupe capul. M140i poate fi una dintre ele.

  • Giulia, luni, 08.10.2018 11:41

    @ Simple Minds, si asa a luat o nota cam micuta, daca mai bagau si Giulia QV in discutie, se mai micsora un pic,macar pe la "Pret" si "Performante" :) aaaa, da, Giulia are 2 usi in plus, d-asta nu au pomenit-o

  • Kirotractor, luni, 08.10.2018 12:14

    @bogdanm: Pentru puțin. Și la mai multe teste bine scrise! Fie și unele ca ăsta, deși nu tocmai utile unor *normalos*... la portofele ca noi. @SIMPLE MINDS & @Giulia: Dacă am lua în calcul nu doar timpii de pe Nurburgerking, :-))) ci și prețul actual (cu discount) al Giuliei QV Aut.8 - 65.866 € - prăpastia monetară se adîncește și mai abitir de la cei deja f. mulți 52K € (125K - 73K = peste prețul unui M140i 4x4 de ex.). ...Și totuși, *badge*-ul contează încă-n segmentul ăsta, dincolo de orice alte argumente logice. Strict subiectiv, și designul BMW îmi pare o idee peste cel al Alfei... deși nu decisiv în sensul justificării supra-evaluării bavarezului. Cum însă nici juma de Giulia nu-mi pot permite...;-)

  • SIMPLE MINDS, luni, 08.10.2018 13:54

    @kiro Stand stramb si judecand inevitabil drept :-)) , dupa verificari amanuntite *onorabilul* de-acuma 114d ,full echipat reuseste sa detroneze pretul unei Giulia Veloce 280 ,admirabil in opinia mea .:-)Daca si aici se poate invoca *badge*-ul las altora optiunea deciziei .Ca au corectat cronometrul pe Ring cu o varianta de 150.000 euro ,dar doar in inevitabila declinare coupe M4 GTS face doar sa reliefeze ingamfarea la adresa rivalilor de peste Alpi,deh latinii prezenti cu o *fiara* la 1/2 pret. P.S.Sa fie oare o coincidenta *dpdv auto* ca italienii numesc capitala Bavariei tocmai Monaco? :-))sau chiar o fi un pui de adevar in toate .;-)

  • Snow, luni, 08.10.2018 14:50

    Frumos reportaj, frumoasa masina, felicitari ! Destul de trist ca trebuie sa calatoresti 2-3 ore (Bucuresti - Paduchosu') ca sa te poti bucura de ea in linistea Transbucegiului (probabil in cursul saptamanii ca in w-e e omor si pe-acolo). Iar pretul ... evident ca conteaza. Probabil ca in Romania sunt trei-patru pasionati care si-o pot permite. Si probabil 200-300 de pasionati care s-ar incadra intr-un buget de 35-40.000 euro. Putine masini noi performante intra aici, dar la mana a 2-a e loc destul. Cum mentioneaza Kirotractor mai sus de M140 i care 'iti rupe capul' putem vorbi si de Golf R, Focus RS, Civic Type R, Megane RS noi. Iar la mana a doua ... e loc pt toata lumea. Raman probleme uzuale, gen: traffc descurajant pt. uz zilnic, garaj necesar pt. parcarea in siguranta etc

  • Corocsenie Adrian, luni, 08.10.2018 22:57

    La 130 de mii prefer oricand un M3 CSL cu cutie SMG. Prietenii stiu de ce ! Chiar daca nu il poti lua decat SH.

  • Andrei, marţi, 09.10.2018 10:48

    E92, V8, cutie manuala. Ultimul M capabil de emotie si caracter. Sau un M2 pentru 95% din performantele acestui M4 CS la mult mai putini bani. La un astfel de buget huliganismul unui M actual nu poate fi ales in fata unui foarte manierat 911 GTS.

  • mo, marţi, 09.10.2018 15:40

    @Corocsenie Adrian: de ce ? si de ce atat de scump M3 CSL?

  • Corocsenie Adrian, marţi, 09.10.2018 16:48

    @mo Atat de scump M3 CSL pt. ca au fost editie limitata. De ce ? Pt. ca e mecanica pura la el si echilibrat perfect. + ca arata a BMW autentic. M4 si-a pierdut identitatea BMW din trecut.

  • adi_10, vineri, 12.10.2018 10:24

    masina asta costa cat un BMW X5 model 2018 (3.0 265 CP 4x4) si un Mercedes clasa C (2.0 190CP 4x4) la un loc. Acum uitati-va la toate 3 masinile si trageti voi concluzia daca merita sau nu. Mai are si 2 usi...( da stiu pt ca e SPORT )

  • vw s-a apucat de facut carnati, sâmbătă, 13.10.2018 11:35

    @ Snow Si inca ceva ptr. cei viseaza cai verzi si multi pe sosea : https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22755599-foto-video-dou-persoane-murit-urma-unui-accident-produs-timi-oferul-care-provocat-accidentul-cea-live-facebook.htm

  • Baltaru ionut daniel, marţi, 01.03.2022 13:04

    As vrea un bmw x4 2012