
Interior
Încep prin a-ți spune că dacă m-ai fi legat la ochi și m-ai fi pus să ghicesc în ce mașină mă aflu, aș fi spus, fără ezitare, că sunt într-un model german. M-aș fi aventurat chiar până la a spune că sunt într-un model premium, de la un producător consacrat.
Asta pentru că finisajele și materialele utilizate în habitaclu sunt neașteptat de calitative. Toate elementele sunt foarte bine îmbinate și îți dau impresia de calitate. Astfel, interiorul noului Sealion 7 nu numai că se poate bate oricând cu habitaclul unui model premium, dar pe unele chiar le întrece.
Versiunea de bază are o tapițerie din piele vegană, însă pe versiunea de top găsești piele Nappa. Partea superioară a bordului este și ea acoperită cu piele și ai și o serie de cusături contrastante.
Bordul este traversat de o inserție metalică, iar mai jos regăsești o inserție din microfibră. Toate, plăcute la atingere. Și pe portiere regăsești aceleași materiale și finisaje, chiar și pe cele din spate.
Butoanele fizice sunt destul de puține, dar chiar și ele sunt foarte calitative. Că tot veni vorba, selectorul transmisiei este confecționat din sticlă.
Găsești și zone acoperite cu plastic, dar nu ajungi foarte des cu mâna aici, așadar nu te încurcă deloc.
Habitaclul este bine antifonat. Geamurile sunt cu strat dublu, iar chinezii au acoperit nu mai puțin de 45 de zone cu material insonorizant.
Sistemul de iluminare ambientală are 128 de culori din care poți să alegi. Dacă ești fanul luminii naturale, ai la dispoziție un plafon panoramic cu o suprafață de 2.1 metri pătrați.
Scaunele sunt moi și confortabile, dar trebuie să menționez faptul că suportul lateral ar putea fi îmbunătățit. De asemenea, poziția la volan este destul de ridicată, iar coloana de direcție are un unghi destul de neobișnuit pentru o mașină de pasageri.
Spațiile de depozitare sunt generoase, inclusiv cotiera centrală. Dacă tot suntem la capitolul spațiu, trebuie spus că spațiul pe banchetă este uriaș, mai ales la nivelul genunchilor, chiar și atunci când scaunele față sunt poziționate mai în spate.
Bancheta are funcție de încălzire și este reglabilă, pentru și mai mult spațiu.
Portbagajul are un volum de încărcare cuprins între 520 și 1.789 de litri, în funcție de poziția banchetei. Dacă ai nevoie de mai mult, sub capotă ai un portbagaj suplimentar de 58 de litri.
La acest criteriu, Tesla Model Y este campion, având în vedere portbagajul său cu un volum cuprins între 822 și 2.138 de litri. Hyundai Ioniq 5 are un portbagaj de 520-1.580 de litri, iar ID.5 oferă 549-1.561 litri pentru bagaje.
Modelul german nu oferă un frunk. De cealaltă parte, Model Y are un portbagaj frontal de 116 litri, iar Ioniq 5 unul cu o capacitate de 24 de litri.
Wow, deci masina asta are 3.5 stele la capitolul Design si trece neobservata, pe cand Skoda Kodiaq are 4.0 stele la capitolul Design si este interesanta. Ca sa nu mai spun de noul BMW X3: 4.5 stele la capitolul Design si, din nou, considerat a fi interesant. La fel, se dau preturile din Marea Britanie, iar comparatia se face cu preturile din Romania, nu cu cele din Marea Britanie, acolo unde cea mai ieftina Tesla Model Y costa 44.990 de lire sterline. Asa ceva? Doamne fereste!