Tinuta de drum

3.5

Platforma pe care este bazat SpaceTourer este una creată pentru a oferi un mix bun între practicalitate și confort. Asta vine cu ceva compromisuri. Rețeta este destul de rafinată, însă mai există momente de slăbiciune. Spre exemplu, suspensia trădează unele zgomote și nu filtrează foarte bine limitatoarele de viteză, de cele mai multe ori puntea spate trimițând sunete suspecte în habitaclu.

Amortizoarele au o compresie bună și par a fi capabile să absoarbă rularea pe o suprafață cu gropi sau denivelări. Despre o rulare sportivă nu poate fi vorba, pentru că mașina se înclină destul de mult, iar direcția este departe de a fi precisă, în stilul clasic francez.

Asistarea electrică a acesteia ajută însă fix acolo unde este nevoie: la manevrabilitatea în spații strânse, iar manevrele se pot face foarte ușor. În acest sens, este de lăudat ușurința cu care se poate manevra Caselani Type HG, deși mi-ar fi plăcut un diametru de bracaj mai mic.

Pedala de frână mi s-a părut și ea un pic prea sensibilă, dar cel mai probabil aceasta a fost setată astfel pentru a anticipa nevoia de frânare a mașinii în momentul în care este încărcată complet.

La viteze mari, antifonarea își arată și ea limitele, dar, spre surprinderea mea, noul design exterior nu aduce zgomote ciudate la interior. Cea mai mare „gălăgie” a provenit din zona oglinzilor și de sub caroserie, de la pasajele roților.

 
  • Banditos, miercuri, 22.02.2023 12:17

    Nu mi se pare deloc scump, un Diesel de 140CP pe o platforma de utilitara/transport >5 pasageri in conditii lejere si bagaje Poate interiorul anost si complet nepotrivit cu exteriorul sa fie un punct slab, dar in rest isi merita fiecare banut.

  • DanG, miercuri, 22.02.2023 13:16

    Just because you can, doesn’t mean you should :) Mașina asta îmi amintește de faptul că italienii au făcut unele dintre cele mai frumoase mașini din istorie, dar și Fiat Multipla sau Alfa Romeo Zagato. Mie unul îmi pare un coșmar pe 4 roți.

  • Seriff, joi, 23.02.2023 06:51

    Consum declarat 5,6 si real 7,6 incep sa cred ca eram un prost cand ziceam de electrice ca consuma mai mult decat ce declara fabrica vad ca la toate e asa . Asta e mai gresesc si eu ca doar nu sunt perfect