Design

5.0

Cu siguranță, Caselani Type HG punctează decisiv la impresia artistică. Rar mi-a fost dat să conduc o mașină care să atragă atât de multă atenție. Ș atât de multe zâmbete.

Un superstar cu forme atipice, dacă vreți, s-a născut în atelierul celor de la Caselani. Liniile paralele de la exterior, inspirate de avioanele germane Junkers, forma ascuțită a părții frontale, grila uriașă cu sigla Citroen sau farurile asemănătoare cu cele ale lui 2CV sunt impresionante.

Multe elemente de design au fost folosite și de carul pe care îl vom vedea în cel mai nou film Asterix și Obelix. Designerii Citroen au preluat farurile, sigla și jantele retro pentru a da naștere acestui mijloc de mobilitate din perioada romană. Mai jos vedeți carul care va apărea în film:

Privirile trecătorilor sunt cu tine oriunde mergi. E drept, poate că nu toată lumea va aprecia forma lui Caselani Type HG, dar cu siguranță toată lumea te va observa. 

De altfel, concluzia după cele trei zile petrecute la bordul acestui van cu totul și cu totul special este că el nu e neapărat destinat clienților persoane fizice. Cred ca cea mai utilă utilizare a sa ar fi sub forma unui panou de publicitate ambulant.

Simpla formă ieșită din comun a acestei mașini, cu jantele sale albe și capacele cromate, te va scoate în evidență oriunde mergi. Iar asta e o oportunitate uriașă, dacă vrei să îți faci reclamă.

Poți pune absolut orice pe panourile laterale ale acestei mașini și zeci de mii de oameni vor afla imediat despre ce vrei să vinzi. Nici măcar nu trebuie să faci eforturi suplimentare în acest sens. Deci, aici stă cheia succesului pentru ceea ce a pregătit Caselani.

  • Banditos, miercuri, 22.02.2023 12:17

    Nu mi se pare deloc scump, un Diesel de 140CP pe o platforma de utilitara/transport >5 pasageri in conditii lejere si bagaje Poate interiorul anost si complet nepotrivit cu exteriorul sa fie un punct slab, dar in rest isi merita fiecare banut.

  • DanG, miercuri, 22.02.2023 13:16

    Just because you can, doesn’t mean you should :) Mașina asta îmi amintește de faptul că italienii au făcut unele dintre cele mai frumoase mașini din istorie, dar și Fiat Multipla sau Alfa Romeo Zagato. Mie unul îmi pare un coșmar pe 4 roți.

  • Seriff, joi, 23.02.2023 06:51

    Consum declarat 5,6 si real 7,6 incep sa cred ca eram un prost cand ziceam de electrice ca consuma mai mult decat ce declara fabrica vad ca la toate e asa . Asta e mai gresesc si eu ca doar nu sunt perfect