
Motor / Transmisie
Am ținut să menționez că am testat versiunea echipată cu două motoare electrice și tracțiune integrală, pentru că Tavascan este disponibil și alături de un singur motor electric, montat pe puntea spate.
Revenind, însă, Tavascan VZ oferă 340 de cai putere și 679 Nm cuplu. Bateria acestei versiuni are o capacitate utilă de 77 kWh, ceea ce înseamnă că autonomia ajunge până la 520 de kilometri (ciclul WLTP), în condiții ideale.
Încărcarea poate fi realizată la stații rapide, cu o putere maximă de 135 kW. Ca timp de încărcare, ai nevoie de 28 de minute pentru ca bateria să ajungă de la 0 la 80%.
Pentru că poartă emblema Cupra, Tavascan vrea să fie perceput ca un model de performanță. În practică, simți din plin cei 340 de cai putere, dar doar la viteze mici și medii. La viteze mari, puterea livrată de cele două motoare electrice este, mai degrabă, ponderată.
Modul de rulare Cupra te mai păcălește puțin, dar nu îmbunătățește foarte mult senzația, la viteze mari. Pentru un consum mai mic ai la dispoziție un mod Eco. Implicit, acest mod de rulare face ca livrarea puterii să fie lină, chiar și la viteze mici.
Transmisia are și un mod B, iar cu padelele montate pe volan reglezi nivelul de regenerare al bateriei. Din păcate, arhitectura MEB nu integrează tehnologia One Pedal Drive, care îți permite să conduci cu o singură pedală.
Dar, măcar Tavascan permite reglarea nivelului de regenerare. O funcție care îi lipsește, de exemplu, lui Ford Explorer.
si scumpa si slaba, Tesla Model Y o bate cu ochii inchisi. nu inteleg de ce se tot uita lumea la alternative. ba, tesla este peste toate