
Siguranta
Leapmotor C10 a fost supus testelor Euro NCAP, unde a obținut 5 stele cu brio. Protecția pentru adulți a fost notată cu 89%, în timp ce protecția pentru copii a primit un procent de 85%. Totodată, siguranța pentru pietoni a fost notată cu 77%, în timp ce sistemele de siguranță au primit 76%.
Pe lângă notele obținute aș dori să mai menționez anumite lucruri. De exemplu, C10 nu va pleca de pe loc dacă șoferul nu își pune centura. Totodată, există o cameră care monitorizează fața șoferului pentru a-i monitoriza nivelul de atenție.
Din păcate, de multe ori, acesta a dat niște erori cu mine. Cumva o dată la două minute mașina începea să scoată sunete de avertizare cum că aș avea ceva pe față și nu îmi poate citi fața. Cred că asta înseamnă că ar trebui să mă tund.
Totodată, după ce am dezactivat acest sistem de monitorizare, a început o altă avertizare. Mașina avea impresia că sunt obosit. Totuși, țin să menționez că începusem să conduc de 10 minute. Unele sisteme, precum cel de menținere a benzii, nu pot fi dezactivate în mers. Trebuie neapărat să fii staționat și cu mașina în modul Park.
Încă un sistem cu care „am intrat în conflict” a fost cel de monitorizare al vieții la bord. Practic, când tu (șoferul) pleci, mașina va claxona și va lumina farurile de 5 ori pentru a alerta șoferul că e cineva în mașină. Din păcate, acest sistem s-a pornit și când era doar un ghiozdan pus pe podea.
Bun așa, autonomie reală între 280-300 km pentru o căciulă de bani, 41.900 (minim). :)))))) Un alt chinezism penibil plin de afafiuri inutile pentru client dar rentabile pentru producător. Până și Matiz-ul avea un bord mai rafinat decât astea doua ecrane trântite în mijlocul bordului. Și nu înțeleg de ce trebuie pentru a deschide mașina să apropii cardul de acces în zona oglinzii când, chiar și pentru Logan, e suficient să-l ai în buzunar când ești în apropierea mașinii.