4.4
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, joi, 28 decembrie

Clasa S cu 7 locuri

Mania SUV-urilor a preluat controlul definitiv asupra industriei auto. În multe cazuri, însă, preferințele clienților se pliază pe necesitățile producătorilor auto. De exemplu, mașinile electrice au nevoie de caroserii înalte, care pot fi ușor transformate în „SUV-uri” sau măcar crossovere. De ce? Din cauza bateriilor.

În alte cazuri, însă, vorbim doar de o alegere personală. Iar dacă în anii 90 și la începutul anilor 2000, modelele de tip MPV erau preferate de familiști din motive evidente (mai ales dacă aveai nevoie de 7 locuri), ulterior și acestea au fost înlocuite de SUV-uri din ce în ce mai mari. Acum, în Europa, e destul de greu să găsești un model mai mare decât un GLS.

Vârful de gamă al SUV-urilor Mercedes-Benz a fost creat, încă de la început, pentru a oferi o alternativă mult mai practică eternului Clasa S. Scopul său declarat a fost să devină un fel de Clasa S cu gardă la sol înaltă și până la 7 locuri.

Lucrurile au evoluat, modelul s-a bucurat de tot mai multă popularitate, iar a treia generație a fost rafinată deja destul de mult. Se ridică, însă la înălțimea așteptărilor? Este un veritabil Clasa S cu 7 locuri? Asta am încercat să aflăm în cele câteva zile petrecute la bordul său.

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII TESTATE DE NOI

  • Nsrei, joi, 28.12.2023 13:14

    Dai un ban și nu l mai ai. Macar ești siguranță pe sosea. Trebuie sa ferești doar tirurile

  • DanG, joi, 28.12.2023 15:34

    Frumos scris articolul, o singura obiectie am, critica adusa designului patratos. Mie fix asta mi se pare ca il face pe GLS mai atragator, nu sunt fan SUV-uri dar daca tot iti iei genul asta de masina, macar sa dea senzatia de putere. Gasesc un Ford Bronco, Land Rover sau chiar si un G Wagen mult mai frumoase decat un SUV rotunjit, cu aspect de ou.

  • zen, sâmbătă, 30.12.2023 19:04

    Am avut ocazia sa conduc un model similar al unui amic. Mi-a placut senzatia, premium. Ce nu mi-a placut: o usoara "tzopaiala" de spate la viraje stranse, pe denivelari, dar si un lag maricel la acceleratie. De asemenea, Pirelli pe 21 inch trebuiesc aruncate. S-au tocit repede si neuniform. Niste panarame...scumpe.

  • piticutz, luni, 01.01.2024 06:51

    O masina excelenta pentru familie. Spatiu, siguranta, consum. 15% in oras bara la bara nu e rau deloc. In afara poate sa scada si sub 10% daca e condus in limitele legale. Pe benzina nu exista comparatie. O varianta hibirida sau electrica ar face-o ideala pentru oras + suburbie.