4.6
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, marţi, 7 noiembrie

Un nume „Special”

Atunci când Mercedes-Benz a trecut la nomenclatura folosită și în ziua de azi, alegerea literelor folosite pentru fiecare clasă a fost făcută cu mare grijă. Pentru regele din oferta lor s-a ales litera „S”. Se spune că aceasta provine de la cuvântul „Sonder”, adică „Special”.

Așadar, Sonderclasse a fost modelul special al celor din Stuttgart încă de la început, iar o legendă a început să se formeze în jurul calităților sale. Timpul a trecut și am ajuns în anul 2023, când S-Class se transformă și se adaptează constant sub presiunea industriei, dar și a clienților.

Așadar, toată lumea se întreabă dacă modelul german mai este liderul incontestabil al segmentului și dacă merită S-ul de pe portbagaj. Mai este Clasa S „special”? Asta am încercat să aflăm de la bordul celei mai eficiente și mai puternice versiuni din gamă, S580e, un plug-in hybrid cu 510 CP și o autonomie electrică estimată la 100 de kilometri.

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII PE CARE AM TESTAT-O

  • Andrei, miercuri, 08.11.2023 15:58

    Masina costa 180000 euro, iar compartimentul motor este atat de murdar si de prafuit, sters cu o carpa...Cum sa dai o masina murdara la testdrive?

  • @Andrei, joi, 09.11.2023 13:02

    asta le-am tot zis-o si eu celor de la AM, arata absolut dezgustator, mai bine nu puneau pozele. nu inteleg ce-o fi asa greu sa aibe la ei o laveta si un fas de geamuri care in lidl costa 6-7 lei?