Suzuki Vitara

1.6 Diesel (DDiS) 120CP 4x4 Man6 Spirit

Tinuta de drum

4.5

Suzuki Vitara este încadrat în zona superioară a segmentului SUV-urilor de clasă mică. Cu excepții mici, toate modelele din segment sunt orientate spre o rulare confortabilă. Duster plusează cu capacități off-road excelente pentru un model standard, iar Vitara contraatacă printr-un pachet interesant: câte puțin din fiecare. Ca la un bufet suedez. Are suficiente capacități off-road (unghi de atac de 18.2 grade și un unghi de degajare de 28.2 grade) și este oferită și cu tracțiune integrală, o gardă la sol rezonabilă, un nivel bun de confort la rulare și stă bine și pe șosea.

Tracțiunea integrală AllGrip are patru moduri de rulare. Auto, Sport și Snow fac exact ce le spune numele, iar modul Lock blochează diferențialele și trimite cuplul roților cu aderență indiferent de situație, cât timp ai și anvelope adecvate suprafeței.

Direcția lui Vitara este perfectibilă, fiind destul de asistată și pierzând din feedback atunci când o soliciți intens, dar redă mai mult decât ne transmit modelele unor competitori. Suspensia nu absoarbe gropile la fel de bine precum face Dacia Duster, dar un Vitara poate să fie semnificativ mai dinamic decât SUV-ul din Mioveni pe un traseu virajat pe șosea. În special când comparăm modelele echipate cu anvelopele standard. La aceeași comparație, Duster câștigă în off-road. 

  • dfag, joi, 03.09.2015 15:05

    n-are succes ca lumea ia duster........daca ar fi mai scumpa ar lua-o

  • lorinczi.thomas, joi, 03.09.2015 22:16

    Am trait sa o vad si pe asta: masina care are un nume ca care istorie dupa el are garda mai mica decat duster, da-o dreakului de treaba

  • sz, vineri, 04.09.2015 08:01

    interesant consumul obtinut pe autostrada, sigur nu-i greseala de redactare?Cu s cross diesel 4x4 diesel (aceeasi platforma tehnica cu vitara testata), consumul la 130 pe cruise cu accelerari in depadiri, aer conditionat, 2 persoane, bagaje si 34 grd afara este de doar 5,7 (pe soarelui). Am facut test cu 110 (nu ma grabeam), consum, 4,0, tot cu aerul conditionat pornit..

  • Nica, luni, 05.10.2015 15:01

    Am o intrebare pt d-ul Sebastian Toma. Cum ati făcut testul de consum? Acest autoturism are consumul mediu sub 5% - spun acest lucru in calitate de detinator. Chiar automarket într-un test din Portugalia a obtinut 4.8 mediu . Deci...de ce ati facut mentiuni eronate?